23. oktober 2021
Flere og flere kæmper med allergi. Og det har Torben Frank Andersen og Ole Larsen måske en forklaring på,
gallery icon

Se billedserie

Flere og flere kæmper med allergi. Og det har Torben Frank Andersen og Ole Larsen måske en forklaring på,
Foto: HENRIK ALBERTSEN/Albertsen Foto - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biolog: Allergi opstår ved en fejlprogrammering i hjernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biolog: Allergi opstår ved en fejlprogrammering i hjernen

Torben Frank Andersen og Ole Larsen, har i mere end 20 år samlet erfaringer og viden gennem mere end 17.000 behandlinger. Erfaringer de nu har samlet i bogen "Allergiens gåde er løst".

Opdateret 21. juni 2021 kl. 16:34
Det Grønne Område - 19. juni 2021 kl. 11:45

Der bliver flere og flere allergikere. Faktisk er antallet af personer med allergi de seneste 50 år steget betydeligt hos både børn og voksne i Danmark og i hele den vestlige verden. Alene pollenallergi anslås at ramme 8-900.000 danskere ifølge Sundhed.dk

"Allergi er en kemisk fobi, hvor hjernen har en fejlopfattelse af farligheden af de kemiske indholdsstoffer, som findes i det, man reagerer allergisk overfor. Derfor fremkaldes en negativ reaktion overfor fuldstændig harmløse indholdsstoffer. Den reaktion i hjernen kan afkodes, således at kroppen efterfølgende accepterer de forskellige indholdsstoffer som ufarlige. Det er meget simpelt og kan typisk gøres på få behandlinger og helt uden brug af medicin," fortæller Torben Frank Andersen, der er ejer af AllergiKompagniet i en pressemeddelelse. Han har i dag klinikker i København, Lyngby, Svendborg, Århus og Aabenraa.

Torben Frank Andersen og Ole Larsen, har i mere end 20 år samlet erfaringer og viden til gennem mere end 17.000 behandlinger. Erfaringer de nu har samlet i bogen "Allergiens gåde er løst".

Baggrund
Torben Frank Andersen er ph.d. i biologi og har mange års forskerkarriere bag sig på Københavns Universitet. Torben er ligeledes uddannet ALFAkinesiolog og er grundlægger af virksomheden AllergiKompagniet, der i dag har klinikker i Lyngby, København, Århus, Svendborg og Aabenraa. Siden 2007 har mere en 17.000 patienter været behandlet på klinikkerne, primært for allergier, intolerancer, overfølsomheder, fobier og traumer.
Stress og allergi

"Vi har mange psykologer og psykoterapeuter blandt vores klienter, og de forstår umiddelbart denne sammenhæng fra deres eget arbejdsområde. Årsagerne til allergi ligger mellem psykologien og fysiologien, hvilket nok er grunden til, at det ikke er opdaget tidligere," fortæller Torben Frank Andersen.

Bogen illustrerer også en klar sammenhæng mellem stress og allergier og de symptomer, der følger med, i takt med at vi lever et mere og mere hektisk liv. Men der er en vej væk fra allergier og allergiske reaktioner.

"Jeg kan se, at vi i gennemsnit fjerner knap 80 % af symptomer og medicinbehov hos de klienter, der kommer hos os. Mange bliver helt fri for symptomer og fri for deres allergimedicin. Det er i høj grad med til at give fornyet livskvalitet," påpeger Torben Frank Andersen.

Steff

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?