4. december 2020
2,4 millioner kr. vil gå til forbedret cykelparkering på de kommende letbanestationer i Lyngby-Taarbæk Kommune. Pressefoto
2,4 millioner kr. vil gå til forbedret cykelparkering på de kommende letbanestationer i Lyngby-Taarbæk Kommune. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre cykel-parkering for 2,4 mio. kr. ved letbanestationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre cykel-parkering for 2,4 mio. kr. ved letbanestationer

Lyngby-Taarbæk har fået del i pulje­midler til at skabe gode forhold ved de kommende letbanestationer.

Det Grønne Område - 30. oktober 2020 kl. 11:45

Permanent medvind får cyklisterne i Lyngby-Taarbæk ikke, men de får bedre forhold, når de skal parkere deres cykler nær offentlig transport.

Det står klart, efter Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen har tildelt to projekter i Lyngby-Taarbæk samlet 2,6 millioner kroner.

2,4 millioner kr. vil gå til forbedret cykelparkering på de kommende letbanestationer i Lyngby-Taarbæk Kommune, mens 200.000 går til at opgradere cykelparkeringen ved DTU på Rævehøjvej.

Håber på mindre vejtrafik

Investeringen skaber glæde hos socialdemokraten Jeppe Bruus, der er formand for Folketingets Transportudvalg og valgt i Københavns Omegn.

"Det skal være trygt og nemt at stille sin cykel, hvis man eksempelvis skal videre på en længere rejse med kollektiv transport. Derfor er jeg også glad for, at Lyngby-Taarbæk og en række andre kommuner nu kan skabe bedre forhold for cyklister. Jeg håber på, at det skaber en masse gode afledte effekter, som eksempelvis mindre trængsel på vejene," siger Jeppe Bruus i en pressemeddelelse fra Socialdemokratiets presseafdeling.

Pengene udmøntes fra finansloven 2020, hvor der blev lavet en pulje, som havde til formål at skabe mere attraktive forhold for cyklister.

Offentlige myndigheder, trafikselskaber og offentligt ejede selskaber har haft mulighed for at ansøge om penge, hvis ansøgerne har stillet med 50 procent af finansieringen selv.

33 projekter har fået tildelt penge fra puljen, som der indtil videre er blevet fordelt 26 millioner kroner fra.

jesl

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?