28. oktober 2020
Luftfoto af de forberedende arbejder til letbanen ved Lyngby station. Fra slutningen af oktober vil bilerne atter kunne passere under jernbanen.
Luftfoto af de forberedende arbejder til letbanen ved Lyngby station. Fra slutningen af oktober vil bilerne atter kunne passere under jernbanen.
Foto: Dragør Luftfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbningen af viadukten forsinket en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbningen af viadukten forsinket en måned

Fra slutningen af oktober kan biler igen passere gennem viadukten ved Lyngby Station.

Det Grønne Område - 22. september 2020 kl. 18:30
Af Lars Schmidt

Det kæmpemæssige regnskyl i august og en rigtig dårlig spildevandsbrøn er de uforudsete hændelser, der gør, at viadukten ved Lyngby Station åbner en måned senere end planlagt.

Egentlig skulle viadukten genåbnes for biltrafik her i september, men det bliver først i slutningen af oktober, meddeler Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Så tiden med udelukkende passage for busser, gående og cyklende fortsætter lidt endnu. Og det betyder, at bilisterne må tage en måned mere med omveje, hvis de skal gennem det centrale Lyngby.

Forsyningen har i månedsvis været i fuld sving med at omlægge vand- og spildevandsledninger flere steder på letbanens rute gennem Lyngby. Ledningerne må nemlig ikke ligge under skinnerne.

I forbindelse med ledningsomlægninger på Buddingevej blev det nødvendigt at lukke viadukten ved stationen for biltrafik. Viadukten har været lukket siden midten af marts, men nu er arbejdet nået så langt, at viadukten genåbner sidst i oktober.

Uforudsete hændelser

"Store anlægsprojekter møder tit uforudsete hændelser, og dette er ingen undtagelse. Ved viadukten opdagede vi blandt andet, at en stor spildevandsbrønd var i så dårlig stand, at vi måtte udskifte den. De kraftige regnskyl i august forsinkede også arbejdet, da regnmængderne blandt andet ødelagde nogle udgravninger og en del af en eksisterende spildevandsledning. Derfor har arbejdet desværre trukket lidt ud," forklarer Nina Caspersen, der er projektleder i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Men: Selv om arbejdet på Buddingevej er ved at være så langt, at viadukten kan genåbne, er det ikke ensbetydende med, at vejarbejdet på Buddingevej er slut.

Lyngby-Taarbæk Forsyning skal omlægge spildevandsledninger hele vejen til kommunegrænsen ved Gladsaxe, og det arbejde forventes færdigt midt i 2022.

Og herefter skal skinnerne til letbanen så lægges.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?