27. september 2021
En 16-årig dreng er anholdt og varetægtsfængslet for knivoverfald på en anden dreng 15. februar på Lyngby Station. Foto: Bjørn Nielsen/Byrd
gallery icon

Se billedserie

En 16-årig dreng er anholdt og varetægtsfængslet for knivoverfald på en anden dreng 15. februar på Lyngby Station. Foto: Bjørn Nielsen/Byrd
Foto: B. Nielsen Mobil: 40191777
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig dreng varetægtsfængslet for knivoverfald på jævnaldrende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig dreng varetægtsfængslet for knivoverfald på jævnaldrende

Drengen kan få op til seks års fængsel, hvis han findes skyldig i anklagen om legemsangreb af særlig rå karakter

Opdateret 26. februar 2021 kl. 14:30
Det Grønne Område - 26. februar 2021 kl. 14:27
Af Mikkel Brøgger Petersen

En 16-årig dreng blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby for knivstikkeriet 15. februar på Lyngby Station.

arrow Læs også: Uro og utryghed: Det synes borgmesteren om et kommunalt vagtværn

Drengen er sigtet for at have stukket en anden dreng på 16 år i låret og skridtet med kniv.

Han er sigtet efter straffelovens §245, som er legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Det kan straffes med fængsel i op til seks år.

Drengen, som er fra Vanløse, blev varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser anklager ved Nordsjællands Politi Emilie Holmark til Det Grønne Område.

I sagen er der både navneforbud, og den foregik bag lukkede døre, så flere oplysninger om sagen er ikke offentlige på nuværende tidspunkt.

Meget alvorligt

Siden nytår har Det Grønne Område sat fokus på uro og utryghed i det centrale Lyngby. Man har blandt andet kunne læse om et overfald på en 15-årig dreng begået af fire-fem unge mænd, som et par uger senere igen slog drengen for at anmelde den første episode.

Andre episoder handler om chikane, skyderi af fyrværkeri mod busser, butikstyverier, hærværk, hashrygning og generel grænseoverskridende adfærd i form af skubben, råb og trusler.

Og så har der altså været et knivoverfald, som en 16-årig dreng nu er sigtet for.

Politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Svend Foldager, sagde dagen efter knivoverfaldet følgende til Det Grønne Område:

"Vi er klar over, at der er et problem i området. Vi har patruljer, der kører forbi. Vi har vores forebyggelsesafdeling, som også kører forbi, og har indsatser i området ved at opsøge de unge og samarbejdet med kommunen for at gøre det bedst muligt på tværs. Problemer som det her kan ikke løses af én myndighed. Det er altid et samarbejde," sagde han.

arrow Derfor er ballademagerne endt i Lyngby
31. januar 2021 kl. 06:42 Opdateret: kl. 13:40
Stemmer du til kommunalvalget i år?