23. januar 2021
En 16-årig dreng med tilknytning til Lyngby-Taarbæk Kommune er tiltalt for drab på en 18-årig mand. Foto: Ritzau
En 16-årig dreng med tilknytning til Lyngby-Taarbæk Kommune er tiltalt for drab på en 18-årig mand. Foto: Ritzau
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig dreng med lokale rødder tiltalt for drab i masseslagsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig dreng med lokale rødder tiltalt for drab i masseslagsmål

I alt er fem unge mænd tiltalt i sagen, hvor to grupper af teenagere tørnede sammen i et ekstremt voldeligt sammenstød natten til lørdag 25. april

Opdateret 09. oktober 2020 kl. 11:53
Det Grønne Område - 09. oktober 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Brøgger Petersen og Jesper Bjørn Larsen

Fem unge mænd står tiltalt, når den tragiske sag om masseslagsmålet i Gentofte, der førte til en 18-årig mands død, kommer for Retten i Lyngby ved en nævningesag.

arrow Læs også: Vidne til dødeligt slagsmål var sindssygt bange: Jeg har aldrig løbet så hurtigt, som jeg gjorde den aften

Den hovedtiltalte i sagen var 15 år, da masseslagsmålet fandt sted natten til lørdag 25. april omkring Jægers Skatepark i Gentofte, men han er nu 16 år.
I en periode af sit liv har den drabstiltalte dreng boet i Lyngby-Taarbæk Kommune, erfarer Det Grønne Område

Han står tiltalt for drab efter straffelovens paragraf 237. Ifølge anklageskriftet, som Det Grønne Område er i besiddelse af, er han tiltalt for at have givet den dræbte, en 18-årig mand, stød på halsen med en medbragt strømpistol, hvorefter han stak ham to gange med en kniv, hvorved den 18-årige mand afgik ved døden.

Tiltalt for mere

Den drabstiltalte er også tiltalt for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens paragraf 245, stk. 1, ved at have stukket en på daværende tidspunkt 17-årig mand i hånden.

Han er ligeledes tiltalt for overtrædelse af knivloven og våbenloven ved at have besiddet og medbragt tre knive, en kombineret lygte- og strømpistol og en jernstang til masseslagsmålet. Og tillige tiltalt for at have ført sin knallert med 124 km/t forud for det skæbnesvangre, natlige møde.

Den 17-årige mand, i dag 18 år, som blev stukket i hånden af den drabstiltalte lokale dreng, er sammen med tre andre mænd på 18, 19 og 19 år tiltalt efter samme paragraf. Helt præcist er de tiltalt for med knive, en økse og et slagvåben at have stukket og slået den 16-årig drabstiltalte i hovedet og på kroppen, så han pådrog sig kraniebrud, blod- og væskeansamlinger i hovedet, skader ved øret og en skade ved knæet.

Den ene af de tre mænd er også tiltalt for at have stukket en anden mand i ryggen med en kniv.

De fire teenagere er alle tiltalt for overtrædelse af både knivloven og våbenloven ved at have besiddet og medbragt en håndøkse, to knive, en totenschläger og et jernrør til masseslagsmålet.

Det fremgår af anklageskriftet, at Nordsjællands Politi tager forbehold for påstand om udvisning af to af de tiltalte i sagen.

Masser af våben

Nordsjællands Politi har i forbindelse med masseslagsmålet beslaglagt en knallert, en lilla kniv, en kombineret lygte- og strømpistol, en kniv med orange skæfte, en knivskede, en blå kniv, en jernstang, en håndøkse med tilhørende skede, en rød og sort kniv, en totenschläger og et jernrør fra en vandpibe, alle effekter, som nu står til at blive formelt konfiskeret.

Det har tidligere været fremme i medierne, at masseslagsmålet skete, da to grupper af unge var blevet uenige på de sociale medier og aftalte at mødes til et slagsmål.

Første retsmøde i sagen er 4. december.

arrow Dødeligt masseslagsmål: Vigtigt spor spiller en afgørende rolle
19. december 2020 kl. 13:48 Opdateret: kl. 17:02
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?