19. juni 2021
- Vi skal vise politisk vilje ved fortsat at udvikle havnen som vores lokale vækstmotor, siger Anders J. Andersen (S), formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget. Foto:
- Vi skal vise politisk vilje ved fortsat at udvikle havnen som vores lokale vækstmotor, siger Anders J. Andersen (S), formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget. Foto:
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vordingborg Havn - vækstmotoren speeder op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vordingborg Havn - vækstmotoren speeder op
Debat Vordingborg - 08. juni 2021 kl. 08:48

Vordingborg Havn er en erhvervssucces. Det får hele kommunen glæde af. På få år er vores kommunale selvstyrehavn vokset. Den er nu Region Sjællands tredjestørste. I havnens nye årsberetning kan man læse om de imponerende resultater:

Godsomsætningen og udlejning af arealer er fra 2018 til 2020 næsten fordoblet. Anløb af skiber, udvidelse af havnearealer og kajplads stiger. Der er venteliste for virksomheder, der vil etablere sig her.

Nu vil også Vordingborg Biofuel ApS etablere sig på havnen. Heldigvis havde de forhåndsreserveret et areal. Vores havn vælges som udskibningshavn, fordi Vordingborg Kommune har en målrettet erhvervsudvikling, stærk grøn vision, ideel infrastruktur og meget halm i nærheden.

Halm, som hentes inden for en radius af 50 kilometer, omdanner de til grønt brændstof i form af biometanol (biofuel). Det bruges i biler, skibe og meget andet. Virksomhedens restvarme kan bruges til fjernvarmen i Vordingborg by.

De vil investere to milliarder kroner i anlægget, og det vil være det første af sin art i verden. På den måde kan der skabes en arbejdsplads for 25 medarbejdere. Derudover kommer der 25 arbejdspladser med service og transport. Og ikke mindst kommer der måske op til 300 arbejdspladser i landbruget her og i nabokommunerne.

Udover flere arbejdspladser vil havnen vil også fremover give grønt miljø, bosætning og styrke kommunens image som grøn kommune. Det vi få endnu flere grønne virksomheder hertil.

Vi skal igen vise politisk vilje ved fortsat at udvikle havnen som vores lokale vækstmotor. Det kan vi gøre ved at bakke op om den videre planlægning om etablering af Vordingborg Biofuel.

Anders J. Andersen (S)
Keidamsvej 7

Vordingborg

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk