3. august 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Må vente på hjælp på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Må vente på hjælp på plejehjem
Opdateret 12. maj 2021 kl. 14:19
Debat Vordingborg - 12. maj 2021 kl. 14:03

Det burde være trygt og godt at være på plejehjem men........

Endnu en episode får mig til at skrive dette indlæg.

den 7. maj klokken 14.50 ankommer jeg til min mors stue på Solhøj i Mern - hun er på vej ud af sengen ved hovedgærdet men sidder fast i sengehesten (der trods aftale ingen beskytter har på) og råber av av jeg dør. Jeg får fat i kaffedamen der er på gangen og beder hende hente hjælp - der kommer ingen. 15.10 er en sygeplejerske på vej hjem, jeg beder hende hente hjælp. Der går yderligere 10 minutter. 15.25 kommer aftenvagten der er mødt 15.15.

Alt imens har jeg holdt min mor så hun ikke gled på gulvet - eller ødelagde sit ben. Det er ikke en enkeltstående episode - min mor er dement og som følge deraf ikke i stand til at bede om hjælp. Hun får ikke nok tilsyn - ligger og roder i sin afføring (har stomi) - det kan jeg se da jeg vasker hendes tøj.

Har holdt flere møder med ledelsen og lavet aftaler der ikke bliver overholdt.

Jeg ved godt tingene sker hurtigt - men det er uværdigt og jeg er både vred og ked af det da jeg ved det kan være anderledes.

S.S.A. Inger Petersen
Østervej 24
4771 Kalvehave

Svar...

I den beskrevne situation i Mern skulle personalet straks have hjulpet mor og datter. I den situation gik der desværre for lang tid, inden hjælpen nåede frem. Det beklager vi også overfor familien. Vi skal også tale med familien om de tiltag, der gøres for at undgå en lignende situation og om de muligheder, der ellers er for at hjælpe.
På alle kommunens 10 plejecentre bor beboere med væsentlige handicaps, som over år kan udvikle sig til at have en sværhedsgrad, som har været vanskelige at forudsige da plejeboligen blev bevilget. I takt med at handicappet udvikler sig bevilges mere hjælp. Derudover tilknyttes den nødvendige kompetence til at give hjælpen, hvis kompetencen er mulig at rekruttere. Og der gives rådgivning og vejledning sammen med personalet.
Indretning af et boligområde med fællesarealer tæt på plejeboligen har betydning for nogle beboere, som har brug for et tæt fællesskab med andre, for at opleve tryghed. For andre er det plejeboligen og dens indretning, der har størst betydning. Behovet for plejebolig kan ændre sig over tid. Det tages der hensyn til. Der er mulighed for at ændre på tilbuddet.
Som pårørende er det vigtigt at fortælle om de ønsker for livet, som deres nære har eller har haft i sit liv. Det tager ledelse og personale hensyn til. Og de tager hensyn til alle de beboere, der bor på plejecentret. Det er de fleste ønsker, der kan opfyldes.
Både ledelse og personale har det store ønske, at der opnås fælles forståelse for de muligheder der er for at hjælpe og støtte beboere på et plejecenter.

Susanne Johansen,
ældrechef i Vordingborg Kommune

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk