30. juli 2021
Carsten Nøhr Larsen kan ikkese problemet i, at udsigten forandrer sig. De dyreste adresser i København og Hamborg har udsigt til kraner. Foto: Eva Sommer-Madsen
Carsten Nøhr Larsen kan ikkese problemet i, at udsigten forandrer sig. De dyreste adresser i København og Hamborg har udsigt til kraner. Foto: Eva Sommer-Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad havnen få rum til at udvikle sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad havnen få rum til at udvikle sig
Debat Vordingborg - 15. juni 2021 kl. 08:53

En gang lå der en yndig, uberørt strandeng vest for Vordingborg. Så blev der bygget nogle små huse. De lå med en flot udsigt over Storstrømmen. Så blev der bygget en masse nye huse, som tog udsigten.

For at beskytte de nye huse blev der anlagt et dige. Sådan skaber udviklingen nye vilkår. Eva Sommer-Madsen har et debatindlæg i Sjællandske 2. juni, med et vedlagt foto af udsigten fra Ore Strand, set mod Vordingborg Havn.

Billeder siger mere end ord, siger man, og dette billede stiller spørgsmålet: Hvad er problemet? Udsigten udgøres af havnen, Smålandsfarvandet og Falster i baggrunden.

Den såkaldte trekant, som er den sidste rest af, en oprindeligt mere ambitiøs, etape 5, vil give en lille forskydning i udsigten. Lidt mere havn, lidt mindre af det andet.

Det er en smagssag, om udsigten bliver dårligere; de dyreste adresser i København og Hamborg har udsigt til kraner. Det er i hvert fald ikke noget, der gør husene usælgelige; Ore Strand slår danmarksrekord i prisstigninger på sommerhuse.

Historien om Vordingborg Havn er blevet en succesfortælling: Som en Fugl Fønix har den rejst sig fra asken; fra rygende kuldynger til biometanol. Lad nu havnen få rum til at udvikle sig.

Carsten Nøhr Larsen (R)
Hovvejen 12

Kalvehave

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk