13. juni 2021
Kommunen tager efter læserbrevskribentens mening sit ønske om at være en grøn kommune lidt for bogstaveligt. Privatfoto
Kommunen tager efter læserbrevskribentens mening sit ønske om at være en grøn kommune lidt for bogstaveligt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biodiversitet i Rådhusparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biodiversitet i Rådhusparken
Debat Vordingborg - 11. juni 2021 kl. 16:46
Af Jørgen Nymark

Den tidligere park med sø kaldet Kvicklysøen - nu Rådhusparken - led i flere år under unge menneskers dårlige håndtering af friheden, med det resultat at mange beboere tæt på området forulempedes med støj og musik på uheldige tidspunkter.

En renovering med enkle redskaber, fjernelse af en del af beplantningen, hække med mere gengav området et kulturelt udseende, som alene med sin fremtræden lagde en dæmper på den utilpassede opførsel, idet der nu var et åbent område, som fremstod med et velholdt udseende til glæde for alle der passerede.

Jeg kom tilfældigvis igen forbi området i dag, da jeg havde et ærinde dér og må sige at jeg blev fortørnet over at se, hvor vildt og uplejet det ser ud. Jeg har godt nok hørt at Vordingborg skulle være en grøn kommune med biodiversitet i højsædet, men hvis dette er et udtryk for hvad vi kan vente os af æstetik, så er det efter min mening kørt helt af sporet.

Det er allerede slemt nok med siderne ved de offentlige veje, som stikker gevaldig af fra de hos mange grundejere velholdte stykker foran huset. Er vi efterhånden alle underlagt nogle bionaturfanatikeres ønsker om vildnis overalt til fordel for insekterne.

Lad os få de velplejede fællesområder frem og biodiversiteten henlagt til de områder, hvor det ikke virker som en generelt uplejet kommune.

Her kunne jeg pege på flere nærområder på Oringe, den gamle losseplads i Masnedsund og fredsskoven bag gymnasiet, som ligger lige for og hvor kun få færdes i dagligdagen.

I øvrigt er jeg enig med Eva Sommer-Madsen i hendes beskrivelse af Ore strandområdet, som kunne være en perle for såvel lokale som turister, når man søger rekreativt ophold og badning på et strandnært sted.

Selv om biodiversiteten skal fremmes, behøver man jo ikke at skæmme naturen for de mennesker der bor i området.

Selv for Vej&Park og naturelskere generelt er det tilladt at tænke.

Jørgen Nymark
Mølleparken 14, 2. tv

Vordingborg

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk