26. februar 2021
Lotte Dersgaard og Leif Gøttler fotograferet i efteråret på Lundegårdsvej, hvor der efter deres opfattelse bliver kørt for stærkt af landbrugskøretøjer. Nu har Vordingborg Kommunes Trafiksikkerhedsråd afvist at gribe ind. Foto: J.C. Borre Larsen
Lotte Dersgaard og Leif Gøttler fotograferet i efteråret på Lundegårdsvej, hvor der efter deres opfattelse bliver kørt for stærkt af landbrugskøretøjer. Nu har Vordingborg Kommunes Trafiksikkerhedsråd afvist at gribe ind. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åben brev til Leif Kronblad, Vordingborg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åben brev til Leif Kronblad, Vordingborg Kommune
Debat Vordingborg - 23. februar 2021 kl. 13:46

Debat
Siden juli 2020 er der gjort forsøg på at komme i dialog med Vordingborg Kommune, der har opfordret til, at vi kan rette henvendelse til kommunen, hvis trafikken er særdeles problematisk i landzonen.

I Lundegård er det alle bekendt, at der er en massiv trafik af navnlig traktorer. Der er holdt underskriftindsamling for at få stoppet trafikken gennem dette lille samfund. Der køres alt for stærkt med tonstunge landbrugsmaskiner, der kan slå ihjel, helt tæt på husene.

Der er lavet en video, der viser seks landbrugsmaskiner på 13 minutter gennem byen og to tømrere har under isoleringsarbejde i efteråret fra klokken 7.45 til 13 talt mere end 35 traktorer gennem en by, hvor husene ligger ud til en lille smal vej.

Den ene udtalte, at han ikke kunne forstå, hvordan det overhovedet kunne været tilladt. På visse huse er der mistanke om sætningsskader forårsaget af den tunge trafik.

Leif kronblad har af flere omgange været kontaktet men har valgt at glide af på disse uhyrligheder. I november var der svar fra Vordingborg Kommune og Leif Kronblad:

»Tak for dine henvendelser.
På det næste møde i Trafiksikkerhedsrådet vil sagen blive drøftet. Vi forventer at det næste møde i Trafiksikkerhedsrådet afholdes i slutningen af januar 2021.

Efter mødet i Trafiksikkerhedsrådet vil du skriftlig blive orienteret om beslutningen i Trafiksikkerhedsrådet.

Venlig hilsen Leif Kronblad«
I skrivende stund er Vordingborg Kommune tavs, og med det kommende kommune- og regionsrådsvalg 16. november må jeg stille disse spørgsmål:

o Når Vordingborg Kommune vælger bevidst at forhale denne dialog om den massive trafik i landzonen, er det så det en del af valgprogrammet?

o Skal vi tolke det som, at den siddende kommunalbestyrelse ikke vægter miljø og trafiksikkerhed højere end tilfældet her?

o Skal der lig på bordet i for eksempel Lundegård, før der tages skridt i retning af at dirigere den tunge trafik uden om dette lille samfund? Vejen er alt for lille når der kommer så store køretøjer.

o Kan vi som vælgere tolke denne mangel på handling som, at den siddende kommunalbestyrelse IKKE ønsker at leve op til det, de selv opfordrede til i sommer?

Vi vil vente med spænding på et svar fra Vordingborg Kommune.

Lotte Dersgaard
Lundegårdsvej 7
Præstø

Svar på debatindlæg fra Leif Kronblad, ingeniør, Vordingborg Kommune:

»Vordingborg Kommunes Trafiksikkerhedsråd har behandlet den omtalte sag. Trafiksikkerhedsrådet har besluttet, at forslaget om at begrænse kørslen med traktorer forbi borgerens ejendom ikke skal imødekommes. Beslutningen er fredag 19. februar 2021 fremsendt til borgeren.«

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk