2. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rikke Mariehjemmet er ikke godt nok for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rikke Mariehjemmet er ikke godt nok for de ældre
Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:55
Debat Villabyerne - 29. oktober 2006 kl. 00:00

Inden der opstår for mange misforståelser, er det måske relevant for Gentoftes skatteborgere at høre en anden version af Rikke Marie-sagen end den, vi blev serveret for i Villabyerne i sidste uge af Niels Danbo, som er formand for plejehjemmets Beboer- og Pårørenderåd.
Vores gamle mor har boet på Rikke Mariehjemmet i over tre år. Som mange af de andre beboere på hjemmet er hun senil. Gennem årene har vi to sønner besøgt hende ugentligt, og vi ved derfor alt for godt, hvor dårlige arbejdsvilkår der er på hjemmet. Ældre mennesker er ikke glade for trapper, men dem er der mange af på hjemmet, og ikke bare fra den ene etage til den anden. På den befærdede gang i stueplanet er der midt i det hele en niveauforskel, hvor der er lavet tre trappetrin samt en hæve/sænke lift til kørestole.
Trappetrinene og liften er på et meget kritisk sted tæt på en elevator og en trappeopgang, og til spisetiderne må alle i kørestole - og dem er der mange af - holde i kø for at komme fra deres værelse eller fra opholdsstuen til kantinen længere nede ad gangen. Der holder 4-5 kørestole efter hinanden, ligesom på Motorring 3 i myldretiden. Er det værdigt, Niels Danbo?
Man kan ikke bare fjerne de tre trappetrin og erstatte dem med en rampe, for så skal personalet skubbe tunge kørestole op ad rampen. Spørg en ergoterapeut, om det er sundt. Og de meget små badeværelser giver også rygproblemer for personalet, som der udførligt blev redegjort for på orienteringsmødet på plejehjemmet for tre uger siden. Så er der naturligvis et fællesbad, men hvor er så den 'sobre, værdige ældrepleje', Niels Danbo?
Vi har lært mange hjælpsomme og kompetente medarbejdere at kende gennem årene, ikke mindst blandt de ikke-etniske medarbejdere. På orienteringsmødet den 12. oktober kunne man godt have ønsket sig lidt mere respekt for arbejdsvilkårene for dette personale, som man ellers ivrigt skubbede foran sig i forsvaret for Rikke Mariehjemmet. I stedet skulle vi høre på det sædvanlige højlydte brokkeri: 'Vil det sige, at vi selv skal ud og finde et nyt plejehjem til vores mor?' og andre eksempler på 'det-er-også-for-dårligt mentaliteten', som er så udbredt i vores land, desværre også i vores kommune.
Som skatteborgere i Gentofte Kommune vælger vi vores politikere til at træffe nogle ansvarlige beslutninger, hvilket indebærer, at man ikke smider 50-100 mio. kr. i en renovering af et plejehjem, fordi det er håbløst utidssvarende, og slet ikke når der er kapacitet på de øvrige plejehjem i kommunen. Og vi skal ikke klage, hvis det lykkes kommunen at sælge bygningerne til et 'konsortium', der vil bygge ejerlejligheder - det vigtigste er, at der opnås en høj pris for bygningerne, det er vores allesammens penge.
Og alt dette siger jeg ikke, fordi jeg ikke vil min mor det godt. Men min observation gennem de seneste tre år er, at alt for få af beboerne på Rikke Mariehjemmet får besøg af deres pårørende, så jeg vil sige til alle de sønner og døtre, der råbte højt på orienteringsmødet den 12. oktober, at omsorg for sine forældre ikke bare drejer sig om at kæfte op på et møde. Besøg jeres mor eller far lidt oftere, og tag børnebørnene med, for den slags omsorg er nok det, jeres forældre sætter højest.
Enver Hansen
Strandhøjsvej 18 A
Charlottenlund

Nyhedsbrev tilmelding

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

KONTAKT OS