9. juli 2020
Vejstøjen er ikke bare irriterende og forstyrrende, den skaber også sundhedsproblemer for de mærkede borgere, skriver Kim Valentin (V). Pressefoto
Vejstøjen er ikke bare irriterende og forstyrrende, den skaber også sundhedsproblemer for de mærkede borgere, skriver Kim Valentin (V). Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vil regeringen reducere sundhedsskadelig trafikstøj?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vil regeringen reducere sundhedsskadelig trafikstøj?
Debat Villabyerne - 17. marts 2020 kl. 08:33
Af Kim Valentin, MF for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Under Venstres regeringsansvar blev der sidste år afsat 1,6 milliarder kr. til støjbekæmpelse. Det var en helt nødvendig prioritering, fordi mange danskere bliver generet af trafikstøj på hjemmeadressen.

I hovedstadsområdet var der formentlig mange, der så frem til, at pengene blev omsat til støjreducerende tiltag for at lægge en dæmper på trafikstøjen. Og det kan jeg godt forstå.

En undersøgelse fra Rambøll viste i 2016, at 295.000 af landets støjbelastede boliger ligger i hovedstadsområdet svarende til 41% af alle støjbelastede boliger i Danmark.

arrow Læs også: DEBAT: Mimrekortet skal bevares og pensionistrabatten udbygges

Helsingørmotorvejen og Motorring 3 er begge vitale for infrastrukturen igennem Gentofte Kommune, men de er samtidig væsentlige støjkilder.

En ny EU-rapport viser de nedslående konsekvenser ved at være udsat for støjforurening. Vejstøjen er ikke bare irriterende og forstyrrende, den skaber også sundhedsproblemer for de mærkede borgere. Forskningen viser, at støjforureningen medfører en øget risiko for blodpropper i hjertet, ligesom der er mulige sammenhænge med slagtilfælde, brystkræft, tyktarmskræft og diabetes. Det er stærkt bekymrende.

Ligeså bekymrende er det, at regeringen foreløbig har udskudt forhandlingerne om en infrastrukturplan med støjreducerende initiativer til et ukendt tidspunkt i fremtiden. Det betyder desværre, at borgerne i Gentofte Kommune må vente lidt endnu, før de bliver hjulpet af med de værste støjgener.

Jeg har netop bedt trafikministeren forholde sig til den nye EU-rapport, som viser helbredsrisikoen ved støjforurening. Venstre har gjort forarbejdet - nu venter vi bare på regeringens vilje til at reducere trafikstøjen.

Nyhedsbrev tilmelding

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

KONTAKT OS