6. maj 2021
Hvordan kunne det komme så vidt, at administrationen på rådhuset gav tilladelse til noget, der ligner en miljøkatastrofe, og at staten ikke har drøftet sagen med Sverige? Spørger en læser
Hvordan kunne det komme så vidt, at administrationen på rådhuset gav tilladelse til noget, der ligner en miljøkatastrofe, og at staten ikke har drøftet sagen med Sverige? Spørger en læser
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Spildevand i Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Spildevand i Øresund
Debat Villabyerne - 27. maj 2020 kl. 16:47
Af Af Holger Hagelberg Svejagervej 9 2900 Hellerup S
arrow Læs også: Hofor leder efter alternativ til spildevandsudslip i Øresund

Det er glædeligt, at udledningen af spildevandet i Øresund er blevet stoppet, så man kan undersøge alternative muligheder for at afbryde udledningen i fem dage.

Hvordan kunne det komme så vidt, at administrationen på rådhuset gav tilladelse til noget, der ligner en miljøkatastrofe, og at staten ikke har drøftet sagen med Sverige?

På TV ser vi billeder af kæmpe rør ved Skovshoved, som skulle bruges til at lede spildevandet ud i Øresund, samt store skilte, der fortæller om den planlagte udledning af spildevand. Når man kører forbi Skovshoved, kan man ikke undgå at se dette. Derfor må man stille spørgsmålet, hvorfor Gentofte Kommunalbestyrelse ikke vidste, hvad der foregik? Hvordan kan vi have tillid til en kommunalbestyrelse, som "sover i timen"?

Erhvervsinteresser og natur­interesser er stødt sammen. Naturinteresserne bør til hver en tid være hævet over erhvervs­interesserne. Det er helt uacceptabelt, at København har givet tilladelse til et byggeri, der ikke opfylder betingelserne for belastning af undergrunden og hvor miljø­konsekvenserne ikke er fuldt belyst. Hvordan kan det ske?

En mulig løsning for at komme videre kunne være, at der bygges midlertidige opsamlingstanke til opsamling af spildevandet, eller at spildevandet pumpes over i tankskibe, mens undergrunden og den eksisterende ledning forstærkes. Men kan vi nu stole på, at det kun er fem dage, og at der kun er tale om 290.000 kubikmeter spildevand? Hvem siger, at det ikke ender med 300.000 kubikmeter?

Denne sag må have givet regeringen, miljøministeren, borgmestrene og forvaltningerne i København og Gentofte røde ører.

Jeg håber, at de alle vil kigge procedurerne for sagsbehandlingerne efter i sømmene, så ekstraordinære sager af væsentlig betydning ikke overlades blindt til administrationen.

Hvem skal betale udgiften for at stoppe udledningen af spildevand i fem dage? Det skal byggeprojekterne naturligvis. Denne sag stempler "systemet", de lokale borgmestre og deres forvaltninger samt vores miljøminister som uansvarlige. Man spørger sig selv, om hvorfor det netop skulle ske i sommersæsonen. Mette Frederiksen har fået mange pluspoint for håndteringen af coronakrisen. Denne sag giver hende mange minuspoint!

arrow Vinterbadere i Skovshoved: Drop udslip af kloakvand helt
27. maj 2020 kl. 11:43 Opdateret: kl. 21:11
Nyhedsbrev tilmelding

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS