1. marts 2021
Kim Valentin er kritisk over for regeringens linje i forhold til fri- og privatskoler.
Kim Valentin er kritisk over for regeringens linje i forhold til fri- og privatskoler.
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Regeringen straffer fri- og privatskolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Regeringen straffer fri- og privatskolerne
Debat Villabyerne - 19. januar 2021 kl. 11:01
Af Kim Valentin (V), MF, valgt i Københavns Omegn

Sidste år vedtog regeringen og dens støttepartier, at folkeskolen skal løftes med omkring to milliarder kr. fordelt over fire år. Gentoftes syv fri- og privatskoler får dog desværre ikke del i de ekstra midler. Det skyldes, at regeringen har valgt at fravige den normale praksis og i stedet tildele midlerne på en måde, så landets fri- og privatskoler ingenting får.

arrow Læs også: DEBAT: Friskoleelever tilhører ikke den såkaldte elite

Her i Gentofte Kommune betyder det, at knap 4.200 børn potentielt ender med at blive snydt for næsten 10 millioner kr. Det er ellers normal praksis i Danmark, at der automatisk sendes flere midler til fri- og privatskolerne, når der tilføres flere midler til folkeskolen. Det sker via koblingsprocenten, som i dag er på 76 procent.

Socialdemokratiet har dog længe ønsket at sænke koblingsprocenten. Det er en skam. For i Danmark har vi en unik tradition for frie skoler, hvor forældre frit kan vælge lige præcis den skole, der passer til deres børn. Det bør vi styrke frem for at bekæmpe.

Hvis man er modstander af forældrenes frie valg, bør man i det mindste stå ved det i modsætning til regeringen. Ved at tildele midlerne anderledes, sænker regeringen nemlig koblingsprocenten ad bagvejen. Dermed vil fri- og privatskolerne i 2026 kun få tildelt 74,5 procent af de midler, folkeskolen får.

Det er ikke bare en ærgerlig måde at føre politik på. Det er også et dårligt politisk resultat, som i sidste ende kan føre til højere forældrebetaling og afskære flere børn fra de frie skoler.

arrow DEBAT: Straffes fri- og privatskoler - eller hvad?
29. januar 2021 kl. 10:48 Opdateret: kl. 11:19
Nyhedsbrev tilmelding

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

KONTAKT OS