1. juni 2020
En læser er godt træt af hundelorte.
En læser er godt træt af hundelorte.
Foto: Per Christensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Plant et Dannebrog i hørmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Plant et Dannebrog i hørmerne
Debat Villabyerne - 12. februar 2020 kl. 19:41
Af Torben Busekist, Phistersvej 9, Hellerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Man kan vælge at trække på skuldrene eller blive gnistrende rasende over de ansvarsløse hundeejere, der helt tilsidesætter anstændig opførsel på vegne af menneskets bedste ven.

Det er jo ikke dem, der skal samle høm-hømmerne op efter sig, men deres ejere, og når det ikke sker, selvom hundene går i snor og hele tiden er i kontakt med ejerne, der ikke kan undgå at observere aftrædelserne, får de i farve og størrelse lov at ligge på rad og rækker, som om de var en del af en veltilrettelagt hyldest-vagtparade med den mest synlige positur.

arrow Læs også: DEBAT: Der er valg i Velliv Foreningen

De værste syndere lader deres kære firbenede fornøje sig på naturens vegne midt på fortovene, så intetanende fodgængere eller kondiløbere, børn eller bedstemødre, kan få sig en ufrivillig glidetur og komme hjem med en ildelugtende, klæbrig portion under sålerne.

Kunne ejerne så diskret bare sparke pøllerne ind under buske, hvor de jo trods alt ikke gør nogen stor skade, men nej - den ulejlighed er under deres værdighed.

Her kommer jeg... og det er ikke mit fortov!

Og så findes der virkelig dem, der går all-in og samler visitkortene op i en dertil medbragt plasticpose, binder en knude på den - og wupti smider den et tilfældigt sted på villavejene rundt i Hellerup.

Der findes gudhjælpemig et par hjørner, hvor de sorte poser ligger i bunker på trods af, at der mange steder ved indkørsler på villavejene står skraldespande med påskriften 'restaffald'.

Men nej, det er for uoverkommeligt - så hellere smide de fyldte poser et sted, hvor ligesindede grise i forvejen med storladen ligegyldighed har smidt vovses høm-hømmer.

Der burde være bødestraf for synderne, akkurat som det er at køre for hurtigt eller gå over for rødt lys og skabe kaos på en trafikeret vej. Og her tror jeg såmænd, alle er enige, men problemet er bare, hvem pokker skal kradse skillingerne ind?

Eneste måde at udskamme de formastelige på er, at vi alle her i kommunen tager initiativ til at plante et lille Dannebrogsflag i hver eneste hørmer, vi støder på. Dét vil blive en imponerende flagalle!

Så derfor, kære medhundeejere - for at undgå spot og spe, så udvis anstændig opførsel, slut med at lade høm-hømmerne ligge, så vi ikke som en anden slalomløber skal sik-sakke os gennem paraderne, men kan gå med løftet blik og liflig sang på læben på vores fælles vej ind i det tilstundende forår.

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

arrow DEBAT: Gentofte yder, de andre nyder
17. februar 2020 kl. 06:07 Opdateret: kl. 15:11
arrow DEBAT: Gentofte Skole viser vejen
13. februar 2020 kl. 17:19 Opdateret: kl. 10:59
Nyhedsbrev tilmelding

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

KONTAKT OS