23. januar 2021
Pia Kjærsgaards beklagelser over at måtte undvære julegudstjenesten i år bygger på en besynderlig afart af noget, der bedst kan betegnes som Holbergsk Mor-Lille-logik, mener afsenderen af dette debatindlæg.
Pia Kjærsgaards beklagelser over at måtte undvære julegudstjenesten i år bygger på en besynderlig afart af noget, der bedst kan betegnes som Holbergsk Mor-Lille-logik, mener afsenderen af dette debatindlæg.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Pia Kjærsgaards vås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Pia Kjærsgaards vås
Debat Villabyerne - 14. januar 2021 kl. 13:08
Af Jørgen Hartvig Andersen, Almindingen 17, Dyssegård

Pia Kjærsgaards beklagelser over at måtte undvære julegudstjenesten i år bygger på en besynderlig afart af noget, der bedst kan betegnes som Holbergsk Mor-Lille-logik.

arrow Læs også: DEBAT: Hvorfor kunne Bilka holde åbent, når kirken var lukket?

Hvis hospitalspersonalet kan sætte deres liv på spil for at passe deres arbejde, ja, så kan præster og kirkepersonale det også, hævder hun, og sidestiller dermed de to gruppers nytteværdi i den ekstreme situation, vi lige nu befinder os i.

Jeg tillader mig at gå ud fra, at det at holde hospitalerne kørende og redde menneskeliv må rangere noget højere på nødvendigheds-barometeret end, hvorvidt man har muligheden for at komme i kirke juleaften. Og så tilføjes det endog "ikke engang under besættelsen blev julegudstjenesterne aflyst."

Hvad i alverden har det dog med den aktuelle corona-situation at gøre? Ja - ovenikøbet salget af nytårsfyrværkeri bliver holdt op imod den manglende gudstjeneste. Sjældent har man set en så forvrøvlet sammenblanding af æbler, pærer og bananer.

Jeg er selv medlem af folkekirken og har fuld forståelse for, at man i en svær tid har brug for at komme i kirke. Det er dog også en ufravigelig kendsgerning, at mange af de, der går i kirke juleaften, er personer, der ellers kun sjældent viser sig i kirken. Så mon ikke det går endda? Og husk : viljen ser Vorherre på.

arrow Gentoftes kirker slår atter dørene op søndag
09. januar 2021 kl. 11:25 Opdateret: kl. 17:13
arrow DEBAT: Er julegudstjenesten ikke vigtigere?
28. december 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:14
arrow Gentoftes provst forsvarer kirkernes juleåbning
18. december 2020 kl. 16:32 Opdateret: kl. 16:31
Nyhedsbrev tilmelding

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

KONTAKT OS