12. juli 2020
De indefrosne feriepenge er på vej til danskerne - men man må selv bestemme, om man vil have dem. (Arkivfoto)
De indefrosne feriepenge er på vej til danskerne - men man må selv bestemme, om man vil have dem. (Arkivfoto)
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT; Nu må det være slut med hjælpepakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT; Nu må det være slut med hjælpepakker
Debat Villabyerne - 23. juni 2020 kl. 10:14
Af Af Colette Brix, formand for Dansk Erhvervssammenslutning
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langsomt åbner Danmark igen, og det gør virksomhederne heldigvis også. Mange af virksomhederne blev tvangslukket, og alle Danmarks skatteydere skal betale regningen og hjælpe tvangslukkede virksomheder over den værste hurdle, men mange åbner ikke igen.

Regeringen ændrede i loven, så den ret til erstatning, som virksomhederne havde, blev suspenderet af Folketinget en sen aften.

I stedet kreerede man hjælpepakkerne, så Danmark ikke fik en kø så lang som til verdens ende af arbejdsløse og lukkede virksomheder, for noget skulle jo sættes i stedet, når virksomhedernes retssikkerhed røg ud i kloakken Øresund med en maveplasker.

Men mange små selvstændige forretningsdrivende blev stående på broen, også her i Gentofte, holdt liv i deres livsværk, fastholdt de ansatte, lukkede troligt op hver eneste dag i håb om, at de kunne arbejde og sælge sig ud af Corona-krisens skarpe klør.

De søgte ikke om hjælpepakker og søgte ikke om kompensation for nedsat omsætning, som rigtig mange af dem jo har haft. Mange af de små handlende er garvede og har oplevet finanskrisen, så de vidste, at det er som at tisse i bukserne, først luner det, men det bliver hurtigt iskoldt, når pakkerne skal betales tilbage.

Og alle gør sig klar til, at det her tager lang tid. Og det kræver omstilling. Det er de jo vant til, de seje virksomheder. Deres motto er, at vi skal klare os selv.

Mange i disse krisetider vil kalde dem "gammeldags", men vi har virkelig brug for hver eneste af de seje små handlende, købmanden, grønthandleren, børnetøjsforretningen, vinhandleren, slagteren, tebutikken, herretøjsbutikken.

Tak til alle jer, der blev der og var med til, at ikke alt gik op i Corona-lukninger og evige og lange dommedagspressemøder. I seje gutter og gutinder var med til at holde liv i alle os andre. I skal have et stort klap på skulderen, I sørgede for, at alt ikke gik i sort Corona-mood.

Vi sætter stor pris på jer.

Nyhedsbrev tilmelding

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

KONTAKT OS