12. juli 2020
Kildskovshallen. Arkivfoto
Kildskovshallen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lille, uønsket og dyr knast på tilbygning i Kildeskovshallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lille, uønsket og dyr knast på tilbygning i Kildeskovshallen
Debat Villabyerne - 29. maj 2020 kl. 16:32
Af Birthe Just, Ibstrupvænget 14, st.Gentofte
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kildeskovshallen er et arkitektonisk mesterværk, tegnet af arkitektparret Ebbe og Karen Clemmensen (1917-2003/1917-2001) i starten af 1970'erne.

arrow Læs også: Ny svømmehal ved Kildeskovshallen er rykket nærmere - men den skrumper

I 2001 lykkedes det at gennemføre en udvidelse, som Ebbe Clemmensen, Kulturstyrelsen og Gentofte Kommune kunne bifalde.

Den 14. maj fremgår det af Villabyerne, at borgmesteren arbejder på at gennemføre en lille knast på tilbygningen fra 2001.

Dette udløser flere gæster, men alligevel tages der ikke højde for det større tryk på p-pladser, bruser, omklædning og sauna. Vi skal altså klemme os endnu mere sammen, hvilket ikke virker attraktivt i denne nye corona-epoke.

Dertil bliver kvadratmeterprisen temmelig sikkert mere end dobbelt så høj som, hvis der bygges andre steder, dette primært pga. vanskelige jordbundsforhold i 'Kildeskoven'.

Ingen ønsker sig et lille, nyt bassin ved Kildeskovshallen. Hvad værre er, dem der bruger svømmehal i Gentofte Kommune ønsker sig ikke et lille nyt bassin:

Klubberne ønsker sig kun 50 meter-baner, og det er der jo ikke plads til. Almindelige brugere ønsker sig mere lebensraum, men får det modsatte, når der nu kommer endnu flere brugere.

Det er rystende, at borgmesteren fravælger at bygge en ny, stor og billigere hal ved f.eks. stadion, så borgerne kan beholde en uspoleret Kildeskovshal.

En ny hal f.eks. Ved Stadion kan give klubberne og endda skolesvømning det, de har brug for, og samtidig give stadionområdet det boost, som området har brug for og måske skabe grundlag for café- og rekreativt liv.

En ny hal et sted, hvor der er bedre plads Ved Stadion, vil også være fremtidssikker, idet der vil være mulighed for ændringer og udvidelser, en sådan fleksibilitet går tabt for eftertiden, hvis energien bruges på det lille og dyre projekt ved Kildeskovshallen.

Et trist og dyrt tab af kultur, herlighedsværdi og skattepenge for Gentofte Kommune, hvis borgmesteren ikke ser op fra sine kranspor.

Villabyerne har tilbudt Gentofte Kommune at give en modreplik til dette læserbrev, men det har Gentofte Kommune ikke ønsket. Redaktionen

Nyhedsbrev tilmelding

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

KONTAKT OS