27. februar 2021
Vi må ikke glemme socialpædagogernes indsats, mener læserbrevskribenterne. Modelfoto: Adobe Stock
Vi må ikke glemme socialpædagogernes indsats, mener læserbrevskribenterne. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kampen om opmærksomhed, anerkendelse og... vaccination

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kampen om opmærksomhed, anerkendelse og... vaccination
Debat Villabyerne - 22. januar 2021 kl. 16:56
Af faglige sekretærer Rita Slangerup og Michel Kikkenborg og kredsformand Lars Petersen, Socialpædagogerne Storkøbenhavn

Situationen omkring coronapandemien er fortsat stærkt bekymrende, og den nye mutation spreder sig med foruroligende hast i befolkningen. Og med det høje smittetryk og det store pres på ældreområdet og på sygehusvæsenet er det naturligt, at fokus rettes mod at sikre forholdene der.

arrow Læs også: DEBAT: Flere lokationer til Covid-19-vaccinationer

Men i det store mediebillede drukner fortællingen om forholdene på det sociale område.

Her har socialpædagoger i Gentofte Kommune hver dag siden 11. marts 2020 støttet og holdt hånden under de mest sårbare, handicappede og udsatte borgere og har hele vejen gennem coronakrisen "været der" for de borgere, som måske har allermest behov for hjælp og støtte til at kunne forstå og agere i en verden fuld af restriktioner.

I en hverdag, hvor anbefalingen om at nyse og hoste i ærmet ikke forstås og dermed efterleves af borgeren, hvor afstandskrav og krav til håndhygiejne heller ikke forstås, og hvor det i perioder med besøgsrestriktioner har været fuldstændig uforståeligt for mange, hvorfor deres forældre og pårørende ikke længere var en del af deres hverdag.

Man har som socialpædagog skullet rumme frustration, usikkerhed og bekymring fra både borgeren og pårørendes side og samtidig også hele tiden have egen livssituation i tankerne.

Nu, hvor vaccineprogrammet rulles ud, afføder det mange spørgsmål blandt socialpædagoger på de sociale tilbud og institutioner. For selvom vi godt kan læse, at "udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte" er placeret som gruppe 4, så opstår der usikkerhed om, hvordan sundhedsmyndighederne vil prioritere, og om hvilke grupper kommunerne melder ind til sundhedsmyndighederne som dem, der bør komme i første række.

Kampen om mediernes opmærksomhed er tabt. Det er kampen om politikernes opmærksomhed ikke helt. Men hvor kunne det være dejligt, hvis det blev formuleret mere tydeligt, og hvis anerkendelsen også blev bragt med og omsat til et godt resultat ved overenskomstforhandlingen!

Vi vil ikke kæmpe imod fagfæller i den offentlige sektor om retten til vaccine, men en præcis og tydelig kommunikation omkring de prioriteringer, der gøres, ville være kærkommen.

arrow Vaccination på Gentoftes plejehjem fremrykkes
04. januar 2021 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:30
Nyhedsbrev tilmelding

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

KONTAKT OS