1. marts 2021
Man skal altid være taknemmelig, når man bliver kaldt en ekstremist eller en tumpe, mener debattøren Erik Svane. Det tyder nemlig på modparten er løbet tør for argumenter.
Man skal altid være taknemmelig, når man bliver kaldt en ekstremist eller en tumpe, mener debattøren Erik Svane. Det tyder nemlig på modparten er løbet tør for argumenter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Dybe suk og hånlige fnys: Skal det forestille debat?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Dybe suk og hånlige fnys: Skal det forestille debat?
Debat Villabyerne - 19. januar 2021 kl. 09:21
Af Erik Svane, Ordrupvej 107, Charlottenlund

Man skal altid være taknemmelig, når man bliver kaldt en ekstremist eller en tumpe, har en ven forklaret mig, eller beskrevet med ord som ender i -isme eller -fobi.

Ikke fordi det passer, selvfølgelig, men fordi det viser, at vedkommende ikke har flere argumenter.

Er f.eks. ordet 'racist' faktisk ikke andet end et bandeord med en fernis af videnskab bag det?

Typisk er det, at enhver kritik af socialismen skal mødes med dramatisk overdrivelse og latterliggørelse. Memo til venstrefløjen: Da de antikke grækere formede debattens og argumenternes regler for over 2.500 år siden, anførte folk som Sokrates og Platon aldrig, at himmelvendte øjne, dybe suk og hånlige fnys var en rimelig form for modbevis.

I det perspektiv takker jeg Henrik Mortensen hjerteligt for hans indlæg (Villabyerne, 6. januar), idet det viser præcist, hvordan politik er blevet en religion i Vesten.

I en kult - lige meget hvor stor - hersker dobbeltmoral, hvor alle medlemmer er troværdige og skal deltage i de venstreorienteredes seneste hysteriske korstog, mens 'outsiders' bliver - bekvemt - betragtet, latterliggjort og/eller dæmoniseret som tumper, racister, og 'jammerlige' ('deplorables') - det vil sige som netop de fjender, der skal evigt og altid bekæmpes.

Det er passende, at Henrik Mortensen taler om "konspirationsteorier... alfer, drager og dæmoner", for hvad de venstreorienterede faktisk gør, når de ser racister og djævle alle vegne, er, at de kigger i et spejl og så genspejler - uvidende - deres egne synder på alle andre.

F.eks. er hele Donald Trumps ry baseret på, hvilket frygteligt menneske han måtte være, og aldrig på de beslutninger, han har taget. Fortjener denne dæmon en Nobelpris? Eller endda fem?

Nej, det er ikke præsidentens tilhængere, der har nomineret ham, men medlemmer af Sveriges Nobelkomité.

For at have været barselshjælper for en halv snes fredstaktater, som involverer Israel og Serbien.

Hvad er manglen på sådan en debat i det offentlige andet end et tegn på en kultlignende mentalitet?

Nyhedsbrev tilmelding

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

KONTAKT OS