8. april 2020
Diabetes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gribskov-vi-bestemmer-for-dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gribskov-vi-bestemmer-for-dig
Debat Ugeposten Gribskov - 21. januar 2020 kl. 07:12
Af Jørgen Mouritzen, Tårnstien 432, 10 Vejby Strand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg er ny diabetiker i Gribskov Kommune og har i henhold til serviceloven krav på kommunal levering af bl.a. teststrimler til blodsukkermåling.

I mange år har jeg brugt ét fabrikat blodsukkermåler, som kombinerer alle operationer i ét apparat: Stik i finger, indbygget teststrimmel og opbevaring af data med databehandling af målingerne.

Men kommunen insisterer på, at jeg skal kassere mit avancerede apparat og vil i stedet give mig tre nye enheder: Fingerprikker til at trække blod, løse teststrimler, og nyt, mindre avanceret blodsukkermålingsapparat.

Med andre ord: Det er slut med diskrete sukkermålinger i forsamlinger. Frem over skal jeg sidde og jonglere med tre forskellige ting - hvilket ikke kan foregå diskret.

Jamen, kommunen sparer sikkert penge på at give dig de tre forskellige enheder i stedet for bare at give dig teststrimler til dit eget apparat, siger du?

Jeg er ikke ude på at suge kommunen for blod, men kan ikke foretage en sammenligning af priser.

Kommunen forhandler nemlig priser med sine leverandører, derfor kan man ikke få oplyst, hvad kommunen skal betale for teststrimlerne til de forskellige løsninger. Men nettets pris på 'de kommunale strimler' er 369 kr. Prisen for strimler til mig eget apparat er 365 kr. En prisforskel på fire kr.

Kommunen har generøst lovet at give mig 'mine egne strimler', hvis jeg vil betale forskellen på de kommunale og de andre. Den forskel er ifølge kommunen 311,76 kr.

Er Gribskov dårlige til at forhandle priser eller er min nye hjemkommune bare ufleksible 'Gribskov-vi-bestemmer-for-dig'?