1. marts 2021
Caucasian hand dropping money en a pile on white background
Caucasian hand dropping money en a pile on white background
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: V og S fordrer hunden med sin egen hale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: V og S fordrer hunden med sin egen hale

Af Per Ebert, Højskolevej 6, Rungsted Kyst:

Opdateret 26. maj 2020 kl. 07:34
Debat Ugebladet Hørsholm - 25. maj 2020 kl. 17:00

I Ugebladet er der læserbreve om Venstres indsats med at få nedsat det beløb som udligningsordningen suger ud af Hørsholm kasse, og læserbreve om de Konservatives ærgrelser om den merskat, som nu skal pålægges borgerne i kommunen.

arrow Læs også: DEBAT: Den nye udligningsordning og beskeden skattestigning

Ingen kan vel være i tvivl om, at begge er taget ved næsen af den socialdemokratiske regering. Ingen ved hvorfor de Konservative kun deltog i det indledende møde i finansministeriet og Venstre har kun, efter min mening, landet et forlig fordi regeringen tog mere end 3 milliarder kroner fra statskassen.

Er det ikke en løsning, hvor udtrykket "at fordre hunden med sin egen hale" er på sin plads, hvis vi skal se det fra borgerens side.

Udligningsordningen skal omfordele penge mellem rige kommuner og Udkantsdanmark. Når DR Nyheder fortæller om Lolland, kan alle forstå, at der er egne, som har mere behov for støtte, end andre. Men det der ikke fortælles er, at det er de 10 største kommuner i Danmark, der modtager mest i udligning med København på førstepladsen.

København modtager hele 7,5 milliarder kroner, og de har samtidig en kassebeholdning på over 12 milliarder kr. Efter København kommer Odense, Aarhus, Aalborg...

Hørsholm er landets fjerde fattigste kommune med en kassebeholdning på 48 mio. kr. Er det at omfordele mellem 'rig og fattig'?

For de mennesker, og dem er der flest af i Danmark, der er ansat efter en overenskomst, er lønnen ikke sat efter, hvor de bor. Der har i debatten om udligningsordningen været eksempler fremme, der viser hvor mange tusinde kroner en overenskomstansat har mere til sig selv om måneden, hvis de bor i f.eks. Kalundborg i stedet for i Hørsholm.

Regeringen siger, at udligningsordningen skal skabe lige vilkår. Vilkår for hvad/hvem?

Men hvorfor har vi så overhoved et kommunalt selvstyre? Udligningsordningen er udarbejdet med fordelingsfaktorer, som få kan og ingen vil forklare.

Selv Lyngbys borgmester Sofia Osmani skriver i Berlingske, at ordningen "er en sort boks, som kun få har nøglen til".

Hvorfor vil Socialdemokratiet og Venstre fortsætte med at omfordele mere end 60 milliarder kroner ud fra en ordning, som de fleste politikere i kommunerne og i Folketinget ikke forstår?

Jeg har prøvet at skrive til ministre, partiledere, læserbreve til aviserne om ovenstående for at få debat om udligningsordningen. Ingen reaktion.

Spindoktorerne har haft kronende dage. Venstre og Socialdemokratiet har misbrugt min tillid, og så endda låst aftalen frem i tiden. Ovenstående taloplysninger er hentet i Indenrigsministeriet.

arrow DEBAT: Venstres sejr koster dyrt
25. maj 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 14:21
arrow DEBAT: Spild ikke kræfterne på noget, I ikke kan ændre
22. maj 2020 kl. 16:00 Opdateret: kl. 17:39
arrow DEBAT: Stop nu det klynkeri om udligningsreformen og Venstre
22. maj 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:46
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?