11. juli 2020
Preben Carøe finder det besynderligt, at man sparer på græsslåningen ved Dronningedammen og Slotshaven for at spare 420.000 kroner for at bruge tre millioner på at asfaltere brostensstykket på Usserød Kongevej ved Q8. Arkivfoto
Preben Carøe finder det besynderligt, at man sparer på græsslåningen ved Dronningedammen og Slotshaven for at spare 420.000 kroner for at bruge tre millioner på at asfaltere brostensstykket på Usserød Kongevej ved Q8. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Rekreative græsplæner eller 75 meter støjende brosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Rekreative græsplæner eller 75 meter støjende brosten

Af Preben Carøe, Ringvej 24, Hørsholm:

Debat Ugebladet Hørsholm - 27. maj 2020 kl. 17:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: DEBAT: Nej, Carøe, græsset bliver fortsat slået

Hvad foretrækker du som borger: Rekreative plæner omkring Dronningedammen og i Slotshaven eller 75 meter glatte og støjende brosten.

De færreste er ved, at flertallet i Kommunalbestyrelsen har besluttet at ændre græsklipningsfrekvensen omkring Dronningedammen og i Slotshaven fra 25 til to gange årligt for at opnå en besparelse på 420.000 kr. Den årlige drift er imidlertid kun på 73.000 kr, så administration anbefaler nu, at klipning ved Dronningedammen og Slotshaven reduceres til én gang om året for at spare 45.000 kr.

Udpluk fra sagsfremstillingen viser, at anbefalingen står i skærende kontrast til administrationens egen beskrivelse af konsekvenserne.

Dronningedammen står i dag som et åbent parklignende rekreativt område med en populær grussti omkring den ovale dam. Ved at reducere græsklipningen vil parkens udtryk ændre sig radikalt.

De rene linjer omkring dammen udviskes. Eksisterende blomsterløgsplantninger vil fremstå usynlige, idet der er risiko for, at græsset er vokset løgplanterne 'over hovedet', når de blomstrer. Håndværkerstenens svæven over sit vandspejl vil ikke være synligt.

Sporene fra det storslåede barokslots anlæg er stadig synlige i kraft af den tydelige symmetriakse igennem hele Slotshaven. De gravede damme, linde-alléerne, de brolagte stier og den klassicistiske kirkebygning i forbindelse med symmetriaksen, giver Slotshaven et særligt storslået udtryk - som er højt værdsat af byens borgere.

Kirken er ligeledes meget populær til bryllupper på grund af den unikke beliggenhed. Haven benyttes til hundeluftning, hvor plænerne benyttes til hundemøde og -leg. Ligeledes bruges plænerne til boldspil.

Ved at reducere græsklipningen vil Slotshavens udtryk ændre sig. Det historiske anlægs tydeligste spor, herunder symmetriaksen, sløres væsentligt og gradvist gå tabt.

Brugen af plænerne på de to arealer vil stort set fjerne de mange rekreative muligheder. Græs og ukrudt vil med tiden lægge sig ind over grusstiens og fortovets belægninger, hvorved driftsbehovet af belægningerne forøges.

Forslaget står i skærende kontrast til, at der i forbindelse med de fremrykkede projekter - selvom projektet løber over to år og dermed ikke opfylder aftalen mellem Regeringen og KL - er givet grønt lys til at bruge tre millioner på endnu en ombygning af den håbløse brostensbelægning på Kongevejen mellem indgangen til Apotekertorvet og Q8.

Der er brugt millioner af kroner på krampagtigt at holde fast i dette prestigeprojekt, men nu er tiden inde til at sige stop og gå tilbage til asfalt og beton.

arrow DEBAT: Alle har brug får åndehuller
04. juni 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:15
arrow DEBAT: Derfor borgermøde om nyt mastodontbyggeri
02. juni 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:59
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?