5. december 2020
Ann Lindhardt (V) foreslår nu, at der gives dispensation til, at byens restauranter og caféer kan udvides deres udeserveringsareal med 50 procent. Foto: Morten Timm
Ann Lindhardt (V) foreslår nu, at der gives dispensation til, at byens restauranter og caféer kan udvides deres udeserveringsareal med 50 procent. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mere plads til udeservering i Gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mere plads til udeservering i Gågaden

Af Ann Lindhardt (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse

Debat Ugebladet Hørsholm - 22. maj 2020 kl. 14:00

Mere plads og flere borde, giver flere kunder. Det giver sig selv, når man som restaurant eller caféejer, skal få sin forretning i gang igen efter lang tids nedlukning pga. corona-situationen. Derfor vil det give rigtig god mening, hvis der kunne aftales en midlertidig dispensation fra reglerne om udeservering.

arrow Læs også: DEBAT: Ender stolelegen i Trommen lykkelig?

Dispensationen skal give restauranter og caféer i gågaden lov til at udvide deres udeserveringsareal med 50 procent, hvor det er muligt i perioden frem til 1. oktober.

Der er en del coronarestriktioner og afstandsregler for udendørsservering, som kan sætte en del begrænsning på, hvor mange pladser til kunder, der er mulighed for, og åbningen af restaurationsbranchen omhandler nogle begrænsende forhold. Det handler om at skabe muligheder og rammer for restauranter og caféer, så der kommer gang i byen igen, og vi skal sikre, at vi også har et byliv efter coronakrisen.

Kommunen skal ikke bestemme, hvordan det skal udmøntes, det skal restauranterne selv løse. Hvis udeserveringsarealet skal udvides, skal det aftales og godkendes af de umiddelbare naboer, ellers er dispensationen ikke mulig. Samtidig skal reglerne for sundhedsfaglige retningslinjer, sikkerhed, eksempelvis i forbindelse med brandveje,skal overholdes.

Det kunne også give god mening, hvis vi får kigget på, om de andre butikker i gågaden, der pt. ikke har udeservering, skulle have en mulighed for at have udeservering denne sommer. Det er vigtigt, at vi får kigget alle muligheder igennem, når det handler om at genskabe bylivet efter lang tids nedlukning. Dette skal skal være i tæt dialog med forretningslivet i byen, så alle får en god mulighed og glæde af en evt. dispensation.

Helt konkret er forslaget, som Venstre sætter på kommunalbestyrelsen dagsorden på mandag, at den midlertidige dispensation pga. coronasituationen skal give restauranter og caféer lov til at udvide deres udeserveringsareal med 50 procent i gågaden.

Venstre ønsker forslaget politisk behandlet så hurtigt som muligt af hensyn til, at en eventuel dispensation fra de nuværende regler om udeservering kan blive gældende så hurtigts muligt.

Vi håber på opbakning og at man kan se muligheder i dette forslag.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?