10. april 2020
"Alle børn fortjener de samme gode muligheder i livet", siger vores statsminister Mette Frederiksen. Men kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund spørger nu: Hvad med børnene i vores private daginstitutioner?
gallery icon

Se billedserie

"Alle børn fortjener de samme gode muligheder i livet", siger vores statsminister Mette Frederiksen. Men kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund spørger nu: Hvad med børnene i vores private daginstitutioner?
Foto: Thorkild Gruelund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kære socialdemokrater - hvad med de mange børn i private daginstitutioner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kære socialdemokrater - hvad med de mange børn i private daginstitutioner?

Af Thorkild Gruelund, (Udenfor Parti), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 19. februar 2020 kl. 16:06
Debat Ugebladet Hørsholm - 19. februar 2020 kl. 10:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære formand for Børne- & skoleudvalget Niels Lundshøj.
Kære medlem af Børne- & skoleudvalget Marcus Guldager.

I er jo, som hæderkronede socialdemokrater i Hørsholm, på samme tid lokalt vor regerings 'forlængede arm'. I må hjælpe mig til at forstå.

Jeres regering har i Finanslov for 2020 afsat 500 millioner kroner til forbedring af normeringen i daginstitutioner. Børnene skal have et kvalitetsløft. I sig selv et prisværdigt initiativ. For Hørsholm betyder det et tilskud på 1,8 million kroner.

Pengene fordeles mellem kommunerne efter børnetal. Børnene i alle institutioner - kommunale, selvejende og private daginstitutioner tæller med i fordelingen.

Men - her kommer det meget problematiske - når pengene skal fordeles, får de private institutioner ingen glæde af det ekstra tilskud. Det står tydeligt i pressemeddelelse fra Børne- & Uddannelsesministeriet.Princippet om at alle børn stilles lige og får ens tilskud i de kommunale, selvejende og private daginstitutioner brydes effektivt.

I Hørsholm har vi seks private daginstitutioner vel med knapt 400 børn i alt. Vil I, som gode og ordentlige socialdemokrater, svigte de børn?

Eller vil I, i Jeres lokale budget for Børne- & skoleudvalget, finde midler til de private institutioner, som svarer til de statslige tilskud de øvrige institutioner får. Det er jo ikke forbudt.

Lige lidt mere behov for hjælp. Billedet, som jeg fornyligt har taget i nærmeste buslomme af vores statsminister Mette Frederiksen, siger under portrættet: "Alle børn fortjener de samme gode muligheder i livet".

Hvordan skal det ord 'alle' forstås? Mener statsministeren reelt: Næsten alle? Eller alle bortset fra omkring 300-400 børn i Hørsholm?

De bedste hilsener...