6. juni 2020
Søren Dalager, Hørsholm, i svar på tidligere debatindlæg fra Bente Henriksen.
Søren Dalager, Hørsholm, i svar på tidligere debatindlæg fra Bente Henriksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: I den mellemste køje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: I den mellemste køje

Af Søren Dalager, Nygårdsvænget 22, Hørsholm:

Debat Ugebladet Hørsholm - 20. maj 2020 kl. 15:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Bente Henriksen. Tak for dit indlæg i Ugebladet 6. maj om enestuer på hospitaler.

arrow Læs også: DEBAT: Ensidig debat om hospitaler

Allerede i 1936 skildrede Osvald Helmuth i den berømte revyvise I den mellemste køje genvordighederne ved at sove sammen med fremmede mennesker. Jeg var ikke født den gang, men jeg husker - faktisk med glæde - den fornøjelse, det var som 15-årig i 1955 at cykle rundt mellem landets vandrerhjem. F.eks. Faaborgs, som stadigvæk ligger lige ved siden af byens fornemme museum. Her var der to store sovesale, og der skulle være ro kl. 22.30.

På Kollund Vandrerhjem blev man i 1956 udkommanderet af 'fatter' til synge af den sønderjyske sangskat - helt Phillip Fabersk.

Siden da er vandrerhjemmene blevet moderniseret, så de i dag har familierum med eget bad og toilet, og det er endda mulig at leje et sådant rum som enkeltværelse.

Alle nyere hoteller har bad og toilet på hvert værelse, og de fleste ældre er moderniseret til også at have det. Alle studenterkollegier åbnet efter 1956 har ligeledes bad og toilet til hvert værelse, f.eks. Otto Mønsteds Kollegium, hvor jeg boede 1959-63.

Så efter de to første måneder af min soldatertid i 1963 har jeg ikke delt toilet med fremmede mennesker i forbindelse med overnatning. Kun i arbejdslivet.

Hospitalsvæsenet, som ovenikøbet huser syge mennesker, er ikke fulgt med denne udvikling. Det er derfor, jeg klynger mig til håbet om at havne på NHN, hvis det skulle blive nødvendigt. Du henviser til det frie sygehusvalg. Dette virker imidlertid begge veje, så hvis du gerne vil ligge på stue og dele toilet med flere andre syge mennesker, så giver det frie valg dig mulighed for at vælge et af de gamle hospitaler.

arrow DEBAT: Enig Tabita - Gentofte Hospital er godt
23. maj 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:22
arrow DEBAT: Nej tak til super sygehus
20. maj 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:41
arrow DEBAT: Tak for kaffe, Anne Ehrenreich
19. maj 2020 kl. 08:05 Opdateret: kl. 08:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?