19. januar 2021
Borgmester Morten Slotved (K) mener, at Venstres Ann Lindhardt ikke har forstået tallene om udligningsreformen.
Borgmester Morten Slotved (K) mener, at Venstres Ann Lindhardt ikke har forstået tallene om udligningsreformen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ann Lindhardts stolte udligningsaftale koster altså Hørsholm over 50 mio årligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ann Lindhardts stolte udligningsaftale koster altså Hørsholm over 50 mio årligt

Af Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm:

Opdateret 05. august 2020 kl. 10:00
Debat Ugebladet Hørsholm - 05. august 2020 kl. 09:15

Ann Lindhardt, du har ikke forstået tallene. Der er lavet en udligningsaftale mellem Venstre og regeringen som år 1 koster 9 millioner, år 2 koster 18 millioner, år 3 koster 27 millioner og år 4 koster 33 millioner kroner.

arrow Læs også: DEBAT: Sandheden om tilskud og udligning

Dertil kommer de 26 mio kr som forsvinder i 2021 og fremover, som er penge Venstre og regeringen på sidste side i udligningsaftalen ikke ønsker at videreføre.

Havde der ikke været en udligningsaftale, havde Hørsholm haft ovenstående penge til velfærdsforbedringer. Og for at føje spot til skade, så har Venstre også deponeret deres stemme til Socialdemokratiet på landsplan, i forhold til fremtidige forhandlinger om udligning.

Jeres dårlige aftale betyder nemlig, at en kommende borgerlig regering, ikke kan ændre i udligningen mellem kommunerne uden at Socialdemokratiet siger ja.

Så nej Ann, jeg forstår ikke din glæde ved at miste 50+ millioner samt selvbestemmelsen, ved at indgå en udligningsaftale.

Så selv om du virker glad, er det de forkerte, du hylder. Vi har desværre ikke noget at takke Venstre for på landsplan her i Hørsholm. De sendte er regning.

Baggrunden for den bedre økonomi i primært 2021, er her i Hørsholm, at vi fik en OK økonomiaftale mellem regeringen og KL. Den økonomiaftale har kompenseret for en stor del af udgifterne til udligning det første år.

Hørsholms udfordring er desværre mere negativ end du åbenbart læser. For baggrunden for at udligningstallet i absolutte tal er mindre end forventet, skyldes blandt andet desværre, at skattegrundlaget samlet er faldet i Hørsholm. Og ser vi frem i overslagsårene, er vi meget udfordret, og skal have stram økonomi.

Hvis du kigger rundt på andre kommuner er de glade, mange skal ikke ud og spare, for de har vundet på udligningen, samt fået et 1-årigt tilskud på samme niveau som Hørsholm.

Så når I hører at andre kommuner hurtigt lukker en budgetaftale, hvor alle vinder, så er det desværre for Hørsholms penge. Og ja Ann, læs administrationens mail igen. Det flugter med mit indlæg.

arrow DEBAT: Hvor er resten af Venstre, når det kommer til udligning
13. august 2020 kl. 16:30 Opdateret: kl. 13:52
arrow DEBAT: Ann Lindhardt og Venstre Hørsholm spreder »fake news«
12. august 2020 kl. 10:51 Opdateret: kl. 16:31
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?