15. januar 2021
Desværre er det kommunale tilbud, som vi er allergladest for, i risiko for at blive lukket, skriver Anne Ring i dette indlæg.
Desværre er det kommunale tilbud, som vi er allergladest for, i risiko for at blive lukket, skriver Anne Ring i dette indlæg.
Foto: Adobestock.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Åbent brev: Hurra for dagplejen, må den længe leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Åbent brev: Hurra for dagplejen, må den længe leve

Af Anne Ring-Alstrup Slotsdalen 151, Hørsholm:

Opdateret 07. august 2020 kl. 12:14
Debat Ugebladet Hørsholm - 07. august 2020 kl. 11:55

Åbent brev til Hørsholms Kommunalbestyrelse.

arrow Læs også: Samler underskrifter: Vil redde dagplejen for lukning

For en måneds tid siden var der et opslag på tabulex om, hvorvidt nogen ville stille op til en brochure om Hørsholm, og fortælle, hvordan de som børnefamilie bruger kommunens tilbud.

Forespørgslen ramte et ømt punkt, for min familie og jeg er vældig glade for at bo her, og vi bruger mange af kommunens tilbud. Men desværre er det kommunale tilbud, som vi er allergladest for, i risiko for at blive lukket. Dagplejen. Den gode, professionelle dagpleje, hvor vores ældste dreng går. Dagplejen, hvor der bare er tre børn per voksen, så alle børn får rigeligt af den vigtige voksenkontakt. Dagplejen, hvor udeliv og indlæring er i højsæde.

Formålet med brochuren er at tiltrække børnefamilier. Det ønske ses også af budgetaftalen for 2020-2023. Her blev der afsat 2 mio. kr. årligt til at forbedre normeringerne i pasningen af de 0-2 årige.

Flere pædagoger giver nemlig mulighed for små grupper, som "skaber bedre rammer for samvær, samtale og god voksenkontakt".

Der skulle også være bedre muligheder for ude- og skovgrupper. Samtidig genindførtes tilskuddet til pasning af eget barn for bl.a. at frigøre vuggestuepladser og tilbyde familierne større fleksibilitet.

Det er jo herligt! Men disse tiltag rimer meget dårligt på lukning af dagplejen.

Normeringen i dagplejen er kommunens bedste, og god voksenkontakt er en del af dagplejens DNA. Vores dagplejer putter, skifter bleer, spiser med børnene, og står for lege og læringsaktiviteter.

Hun ved, hvordan hvert barns dag har været, for hun har været en del af den fra aflevering til afhentning. Dét er for mig god voksenkontakt.

Dagplejen er også garant for masser af udeliv. Hos vores dagplejer var ture til skov og strand også hverdagskost før coronakrisen. Frokosten bliver spist ude, og der bliver kigget på kryb og kravl i timevis. Vores dagplejer er altså en form for skovgruppe i sig selv.

Fleksibilitet og at frigøre pladser i vuggestuerne rimer heller ikke på lukning af dagplejen. Uden dagplejen bliver der jo mindre fleksibilitet i valget af pasningsordning. Og tilskuddet til pasning af eget barn til trods, vil mange af de børn, der ellers ville vælge dagpleje, skulle sluses ind i vuggestuerne.

Kære kommunalbestyrelse, vi stiller ikke op til nogen brochure i denne omgang. Det gør vi næste gang. Måske. Hvis kommunen ikke afvikler de tilbud, der fortjener at blive fejret. Hurra for dagplejen! Må den længe leve...

arrow DEBAT: Må vi så få ro om dagplejen
21. august 2020 kl. 14:00 Opdateret: kl. 13:45
arrow Udvalgsformand: Vores egen skyld der er tvivl om dagplejen
25. juni 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 13:04
arrow DEBAT: Bevar dagplejen i Hørsholm
22. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:03
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?