26. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafik og støj. Kan vi ikke gøre det lidt bedre i 2019?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafik og støj. Kan vi ikke gøre det lidt bedre i 2019?
Debat Taastrup - 12. januar 2019 kl. 18:00
Af Jan Christensen, Kornelhegnet 8, Taastrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mit nytårsforsæt for året er, at kommunen for alvor gør noget ved den stigende trafik og medfølgende skadelige støj i 2019.

Antallet af projekter for både erhverv og bolig i kommunen er større end nogensinde hvorfor trafikken på vejene er i vækst, men der mangler en overordnet plan for hvordan trafikken og den medfølgende støj skal håndteres. For meget snak og for lidt handling.

Undersøgelser viser, at trafikstøj årligt er skyld i over 2.000 indlæggelser og omkring 500 dødsfald.

I 2018 har ca. 175 mistet livet ved ulykker i trafikken.

Følger af trafikstøj dræber altså 3 gange så mange mennesker og rammer 11 gange så mange.

Omegnskommunerne deltager i forskellige grupper der ser på mulighederne for at nedbringe trafikstøj, men Høje-Taastrup kommune deltager ikke, hvilket man jo kan undre sig over da rigtig mange borgere er belastet af trafikstøj her i kommunen.

Det er dejligt at bo i en kommune hvor der er fokus på udvikling, men jeg savner helheden i denne udvikling så der ikke kun tages hensyn til det blomstrende erhvervsliv, men i mindst lige så høj grad til borgerne der skal have 24 timer om dagen og 7 dage om ugen til at fungere.

Formand for Teknisk Udvalg, Lars Prier, har gentagne gange gennem året svaret på læserbreve fra bekymrede borgere rundt omkring i kommunen, men havner altid ved den samme konklusion.

Støjen er kommet for at blive og den må vi lære at leve med uanset hvor vi bor, for sammenlignet med hvor han selv bor, lige ud til Roskildevej, er alle andre steder ikke belastet af støj i samme grad.

Men det er vel ikke den højeste fællesnævner der skal danne basis for hvor grænsen bør ligge for trafikstøj.?

Så derfor er mit ønske for 2019 at politikerne vil tage skeen i den anden hånd og få lagt en langsigtet og overordnet plan for hvordan de mange eksisterende støjbelastede borgere kan tænkes ind i en plan samtidig med at der skabes plads til alle de nye projekter.