24. november 2017
Sophie Hæstorp Andersen er regionsrådsformand i Region Hovedstaden (S). Foto: Steen Brogaard
Sophie Hæstorp Andersen er regionsrådsformand i Region Hovedstaden (S). Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsrådsformand: Det er vigtigt vi får vendt hver en sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformand: Det er vigtigt vi får vendt hver en sten
Debat Taastrup - 20. april 2017 kl. 12:57
Af Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Christian Thomsen. I har sendt et åbent brev til mig omkring udpegningen af Vridsløsemagle som muligt graveområde i den kommende råstofplan 2016. Indledningsvist vil jeg gerne understrege, at jeg har stor forståelse for, at udpegning af graveområder kan skabe utryghed og bekymring, for ingen ønsker naturligvis at se sit lokalområde omdannet til en grusgrav.

Men det er samtidig vigtigt for mig at minde om, at intet er besluttet endnu ifht. Råstofplan 2016. Vi er lige nu i en høringsproces om forslag til Råstofplan 2016 og miljøvurderingen af denne. Høringen løber fra den 8. marts til den 5. maj, og alle de høringssvar, der kommer ind, vil blive inddraget i udarbejdelsen af den endelige råstofplan. Den endelige plan er således ikke fastlagt endnu. Regionsrådet vil først efter vurdering af det forslag, der nu foreligger og de indsendte høringssvar, vedtage den endelige plan.

Regionen ønsker at fortsætte den gode dialog med jer, der bl.a. var på det offentlige møde den 28. marts 2017 og det møde, der er planlagt i Vridsløsemagle den 20. april 2017. I den forbindelse vil jeg bede administrationen om at fremsende en mere udførlig beskrivelse af, hvordan regionen har vurderet de miljøparametre, I har fremhævet i jeres fremsendte høringssvar.

I det åbne brev til mig, har I skrevet, at Region Hovedstaden ikke har overholdt 'lov nr. 425 af 18/05/2016 om miljøvurdering af planer og programmer' i forbindelse med første høring af Råstofplan 2016. I skriver også, at regionen ikke har forholdt sig til Vridsløsemagle Bylaugs høringssvar om 40 af de vurderede miljøparametre i miljøscreeningen som for eksempel spredningskorridorer, børnehave (svage grupper), påvirkning af grundvandsindvinding og landskabelig værdi.

Jeg kan forsikre om, at regionen naturligvis overholder lovgivningen - også i arbejdet med forslaget til Råstofplan 2016.

Miljøvurderingen af råstofplan 2016 gennemføres af regionen i henhold til gældende lovgivning, ligesom vi også prioriterer borgerinddragelse højt og har valgt at forholde sig til alle de fremsendte høringssvar og inddrage dem i det videre arbejde med forslag til Råstofplan 2016. Også de høringssvar, fremsendt af personer og foreninger, der egentlig ikke er omfattet af lovgivningens ordlyd om høringsberettigede.

Det er vigtigt, at vi får vendt hver en sten inden regionsrådet skal træffe beslutning. Derfor vil jeg også gerne fortsætte dialogen.