23. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukkeuger vil ramme SFO'erne hele året

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukkeuger vil ramme SFO'erne hele året
Debat Taastrup - 10. september 2018 kl. 14:21
Af Mette B. K. Jensen, Pædagog i Høje-Taastrup Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med udsigt til nye besparelser i Høje-Taastrup Kommunes SFO'er, er jeg bange for, at vi både ødelægger et vigtigt fritidstilbud, og skræmmer nye pædagoger væk.

Et af besparelsesforslagene for 2019 er at lukke SFO'erne i 2 uger i sommerferien. På den måde mener kommunen, at kunne spare 2,9 mio. kr. pr. år i alt på SFO-området. Men så enkelt er det ikke, for besparelsen kommer ikke af at lukke i 2 uger, men vil i stedet ramme SFO´erne hele året, så det reelt er en årlig besparelse på 2,9 mio. kr. Det betyder nednormering og en kraftig serviceforringelse, som vil kunne mærkes. Samtidig forsvinder forældres og personalets frihed til selv at vælge ferie.

På eksempelvis Mølleholmskolens SFO kan disse besparelser betyde, at der skal fyres 2-3 fuldtidsmedarbejdere. Ydermere står der i budgetforslaget, at lukkeugerne skal ligge i uge 28 og 29, hvilket igen viser, at byrådet ikke aner, hvad der foregår i den virkelige verden. Disse uger er de uger, hvor vi har flest børn. Man vil lige præcis her ramme flest familier. Ugerne 27 og 30 bliver også ramt, da der i disse uger kun vil være halvt personalebemanding, for at personalet kan få tre sammenhængende ferieuger. Vi har i uge 27 rigtig mange børn, så der vil være udsigt til, at vikarforbruget øges, hvilket vil betyde udgifter og ikke besparelser.

Samarbejdet mellem pædagoger og lærere vil også blive ramt af tvungne lukkeuger, da det er i uge 28, at rigtig meget samarbejde om kommende skoleår mellem pædagoger og lærere foregår. Besparelsesforslagene vil betyde, at pædagogerne får mindre tid i skoledelen for at kunne dække SFO åbningstiden ind. Og med så store besparelser er jeg ikke længere sikker på, at det vil være attraktivt at arbejde i Høje-Taastrup Kommune.

Det er et skræmmende budgetforslag, og jeg håber at byrådet vil lytte til os på gulvet - og tage argumenterne til efterretning og ombestemme sig.