19. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvordan skal det nye rådhus skabe overskud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan skal det nye rådhus skabe overskud?
Debat Taastrup - 11. januar 2019 kl. 14:33
Af Erik B. N. Sørensen, Bygaden 42, Taastrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i 2016 forlød det, at en investor havde meldt sig som køber af rådhus og tilhørende grund. Hvor er vedkommende blevet af?

Dengang var det, sammen med en ekstern rapport, startskuddet til, at et nyt rådhus var nødvendigt, for det var bedre økonomisk at bygge nyt i stedet for at renovere det nuværende, og med en potential køber, var en del af finansieringen også på plads. Og man kunne opstille et regnestykke, der viste en samlet gevinst på 61 mio. kr. ved en investering på 231 mio. kr. Og byrådet skal jo varetage kommunens økonomi på bedst tænkelige måde, lød det.

Med et byggeindeks på 111 og et driftsindeks på 107 på nuværende tidspunkt, og med tre år til byggeriet er færdigt, er det tvivlsomt, om de udregninger, der lå til grund for beslutningen tilbage i august 2016, hvor beslutningen blev taget, holder længere.

Hvad skal så nu være med til at skabe overskud ved et nyt rådhus, da der på nuværende tidspunkt ikke er en indtægt fra salg af nuværende rådhus og grund?

Når nu byrådet skal varetage kommunens økonomi på bedst tænkelige måde. Skal det jo helst ikke ende i et underskudsprojekt.