23. maj 2019
I 2014 besigtigede en ekspertgruppe Høje Taastrup vej efter at der var sket et trafikdrab. Foto: Kenn Thomsen
I 2014 besigtigede en ekspertgruppe Høje Taastrup vej efter at der var sket et trafikdrab. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farlig overgang på Høje Taastrup Vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farlig overgang på Høje Taastrup Vej
Debat Taastrup - 07. november 2018 kl. 18:11
Af Henning Dalhus, Egevangshusene 145, 2630Tåstrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har af flere gange skrevet her om den farlige overgang på Høje Taastrup Vej mod tanken og Kuldyssen, jeg har set, der har været vejsyn på den, om dagen, men det er jo ikke der, den er farlig, det er når det er mørkt, det er med den dårlige belysning på stedet blevet et farligt sted. Det burde kommunen se på, medens det er mørkt. Hvis det er mørkt og lidt regnfuldt, er der store chancer for ulykke, der har været flere modbydelige ulykker i den overgang. Hvor mange skal der til, før kommunen sætter ordentligt belysning op på stedet?

Der er ved Espens Vænge en god belysning, over overgangen. Hvorfor vil kommunen dog ikke sikre vores farlige overgang, med en belysning ,som kan give fodgængere en ordentlig chance for at komme over vejen, uden skrammer. Er den overgang vigtigere end vores?

Jeg håber, at Lars Prier ser det her stykke, og evt. vil prøve at køre den vej en mørk og regnfuld aften, så er jeg sikker på, han vil give mig ret.

Jeg håber, at flere vil bakke mig op om dette.

Selvfølgelig vil det hjælpe, hvis folk havde noget tøj på med reflexer, men typisk om efteråret og vinteren går folk i mørkt tøj.

Svar Fra Lars Prier, Formand for teknisk udvalg (DF)

Henning Dalhus efterspørger bedre belysning i fodgængerovergangen ved Kuldyssen. Det kan jeg godt forstå, for der er ret mørkt, og det kan som bilist være svært at se, om der står en fodgænger på fortovet, som vil krydse vejen.

Jeg kan oplyse, at kommunen har skiftet den almindelige vejbelysning på Høje Taastrup Vej til nye moderne LED-armaturer. Det har generelt givet et bedre lys, men der er fortsat ikke optimal belysning i fodgængerovergangen ved Kuldyssen. I den anden fodgængerovergang på Høje Taastrup Vej ved Espens Vænge, er der for nogle år siden installeret LED-armaturer i undersiden af fodgængerblinket. Disse LED-armaturer virker rigtig godt, for de illuminerer ganske tydeligt fodgængerfeltet. I fodgængerovergangen ved Kuldyssen er der ikke samme fodgængerblink, så løsningen fra Espens Vænge kan ikke direkte kopieres. Der er brug for en anden løsning, som på samme vis illuminerer fodgængerfeltet. Driftsbyen har bestilt arbejdet, så der vil i år komme en løsning i fodgængerfeltet ved Kuldyssen.