27. marts 2019
Lucas Damsgaard er 14 år og elevrådsformand på Mølleholmskolen. Foto: Privat
Lucas Damsgaard er 14 år og elevrådsformand på Mølleholmskolen. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Til politikerne: Vi vil have et ungeråd!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Til politikerne: Vi vil have et ungeråd!
Debat Taastrup - 24. oktober 2017 kl. 15:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lucas Damsgaard, Anton Berger Pilsø og Nikita Mam Taha Kjær

Lucas er 14 år og elevrådsformand på Mølleholmskolen

I 1997 blev det vedtaget, at alle kommuner skulle høre på de ældre. Nu er det på tide, at Høje Taastrup-Kommune hører på de unge!

I mange kommuner har unge fået en stemme, igennem et ungeråd, hvor unge høres om sager vedrørende unge. Sådan ét vil vi også have.

Unge bør have muligheden for at få indflydelse på kommunen. Vi unge vil gerne være med til at skabe en kommune med en god ungdomskultur.

Et ungeråd er med til at udvikle kommunen i den rigtige retning, når det gælder lokalpolitik vedrørende unge. Vi har allerede set det virke helt fantastisk i andre kommuner, såsom Aarhus - og Aalborg kommune og mange flere. Unge giver gode inputs til, når der skal udvikles nye områder af byen, fordeles penge ud til projekter, skabe spændende events osv.

Et ungeråd skal fungere som et talerør for de unge til lokalpolitikerne. Vi vil have en stemme og være med til støtte op omkring vores kommune og ikke mindst de unge.

Ikke nok med det. Så har vi også et medansvar. Et medansvar, når det gælder unges politiske forståelse. I siger at, vi skal tage ansvar, men det kræver også, at I er villige til at give det. Gennem et ungeråd vil unge få en bedre forståelse for politisk samtale, engagement i lokalsamfundet og det demokratiske samfund. Et ungeråd vil vise unge, hvorfor det er vigtigt at have et demokrati, hvor ALLE er med og ikke mindst, hvor ALLE deltager. Et ungeråd er perfekt for dem, der gerne vil være aktiv i ungdomspolitik eller dem, som bare gerne vil lære mere om demokrati og politisk samtale, uden at skulle tage stilling til partipolitik.

Det vil vise de unge den magt, som alle borgere i samfundet har, hvis de bare råber højt nok.

Vi har en faldende stemmeprocent blandt unge, og det er bekymrende. Der er ikke nok unge, som engagerer sig i demokratiet og slet ikke på lokalt plan.

Mange unge deltager ikke aktivt, når det gælder om at løse problemer i samfundet; ikke engang når det gælder deres egne rettigheder og muligheder. Vi mener, det er fordi, de ikke ved, hvem de skal komme med løsninger til, og hvordan de skal få det gjort. Det vil vi lave om på! Et ungeråd vil give unge muligheden for at bidrage. I et demokrati har alle en stemme. Det vil vi også have!

Men et ungeråd skal ikke bare være nogle unge, som kommer til at skulle være med til at tage nogle beslutninger her og der. Vi skal ud og hive andre unge med ind i demokratiet. Vi vil lave debatmøder og arrangementer for de unge, så de kan være med i debatten. For det er præcis det vi skal. Vi skal invitere de unge med ind, så de kan engagere sig og tage en aktiv del i debatten. De fleste unge kommer ikke bare frivilligt til politikerne. De må inviteres med ind!

Derfor skal vi have et ungeråd i Høje Taastrup-Kommune!