19. september 2020
Socialdemokratiet i regionsrådet i Region Hovedstaden mener, det er rigtigt at sætte loft over optaget på gymnasierne, da det sikrer, at de mindre gymnasier overlever. Foto: Bjørn Armbjørn
Socialdemokratiet i regionsrådet i Region Hovedstaden mener, det er rigtigt at sætte loft over optaget på gymnasierne, da det sikrer, at de mindre gymnasier overlever. Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bevar Høje-Taastrup Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bevar Høje-Taastrup Gymnasium
Debat Taastrup - 12. februar 2020 kl. 05:42
Af Maria Gudme (S), medlem af regionsrådet i Region HovedstadenAf Jesper Clausson (S), medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Konsekvensen af at fortsætte uden et kapacitetsloft vil nemlig være at lokale gymnasier lukker. Det er en god nyhed for Høje-Taastrup. Det var dog ikke uden kamp og heftig debat.

Det er regionens ansvar at koordinere et tilstrækkeligt og varieret uddannelsestilbud til alle unge. Som Socialdemokrater er vi stærkt optaget af, at muligheden for at kunne tage en uddannelse, ikke blot kan ske på gigantiske skoler inden i København. Vi ser en værdi i, at også unge i Taastrup, kan benytte sig af et lokalt uddannelsestilbud.

Der hvor socialdemokratiet ønsker at holde hånden under muligheden for at vælge et lokalt gymnasium, stemte de borgerlige for mere centralisering. Særligt De Konservative synes villige til at lade falde, hvad ikke kan stå, som Christoffer Buster Reinhardt sagde i debatten.

Vi køber ikke de Konservatives slogan. Vi stiller os undrende over, den konservative iver for at stille sig under de liberalistiske faner. Vi ser ikke det frie valg løse den helt centrale opgave i, at sikre gode gymnasier bredt i regionen.

Vi har med bekymringer set, hvordan det der er sket en stigende segregation på gymnasierne. Derfor mener vi, at der er et presserende behov for at Regionerne får flere kompetencer på uddannelsesområdet. At insistere på den retten til den enkeltes frie valg, har gjort valget for de mange til et dårligere valg. Vi sætter loft for at bevare Høje-Taastrup Gymnasium.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?