17. januar 2018
Jan Kjær er spidskandidat for SF i Høje-Taastrup.
Jan Kjær er spidskandidat for SF i Høje-Taastrup.
Foto: Michael Kjaer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anerkendelse af pædagogiske assistenter i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anerkendelse af pædagogiske assistenter i kommunen
Debat Taastrup - 14. marts 2017 kl. 19:10
Af Jan Kjær, Spidskandidat til byrådsvalget for SF
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialistisk Folkeparti undrer sig over, at Høje-Taastrup kommune ikke anerkender den erhvervsfaglige pædagogiske assistentuddannelse, for det mener vi ikke kommunen gør, når kommunen ikke har fastsat et måltal for, hvor mange uddannede pædagogiske assistenter, der skal ansættes i institutionerne.

Kommunen har ellers fastsat antallet af uddannede pædagoger.

SF er klar over, at det er vigtigt for børnenes trivsel og læring, at der er uddannet personale i alle vores institutioner, derfor har SF i samarbejde med PMF-FOA talt om, hvordan byrådet kan fremme mere uddannet personale i institutionerne. Det er SF´s opfattelse, at det længe også har undret PMF-FOA, at den erhvervsfaglige uddannelse til pædagogisk assistent ikke slås op som ledige stillinger i kommunen, at lederne af daginstitutionerne ikke fremmer, at pædagogmedhjælperne tager uddannelsen, og at det kun er 12 % af personalet , som har uddannelsen.

SF stiller sammen med Enhedslisten og Socialdemokraterne derfor et forslag til byrådsmødet i marts i Høje-Taastrup kommune om, at kommunen anerkender pædagogisk assistentuddannelsen, og at byrådet fremmer, at mindst 20 % af de ansatte i institutionerne har denne uddannelse. Der er fastsat et måltal for, at 60 % af personalet skal være pædagoguddannet. SF er overbeviste om, at mere uddannet personale i institutionerne vil fremme det pædagogiske arbejde med børnene, og vi håber, at byrådet vil anerkende pædagogisk assistentuddannelsen og støtte vores forslag.