23. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil Enhedslisten spare en million på folkeskolen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil Enhedslisten spare en million på folkeskolen?
Debat Stevns - 28. marts 2019 kl. 12:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I DAGBLADET mandag 25. marts gjorde Jan Jespersen offentligheden opmærksom på, at Enhedslisten støtter, at der tilføres flere penge til dagskolen. Det, som Jan Jespersen ikke gjorde opmærksom på, var, hvorfra pengene hentes. De hentes i den stevnske folkeskole. Cirka en million kroner årligt.

I Socialdemokratiet vil vi ikke spare på folkeskolen.

Vi er desværre i den situation, at kommunen kun har de penge, den har, og vi kan ikke pt. finde »nye« penge. Så når der skal tilføres dagskolen i omegnen af en million kroner ekstra årligt (for der er altså ikke tale om en besparelse), ja, så skal de penge findes et andet sted i budgettet.

Vi mener, at pengene kan findes inden for den ramme, som dagskolen har i dag - og det har vi bedt forvaltningen regne på. Det handler f.eks. om at indregne ændringerne i den nye justering af folkeskoleloven, hvor en kortere skoledag for eleverne kan frigive ekstra lærerressourcer.

I Socialdemokratiet ønsker vi alle muligheder afprøvet og regnet efter. At man blot helt ukritisk og bevidstløst pålægger folkeskolen besparelser, mener vi ikke, er vejen frem.

Steen Nielsen
medlem af Børn, Unge og Læringsudvalget

for Socialdemokratiet