12. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal turde at udfordre systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal turde at udfordre systemet
Debat Stevns - 30. januar 2021 kl. 10:17

Johnny Andersen skriver i et indlæg 26. januar, at det er valggas, når undertegnende foreslår at gå fra tre til to kommunale direktører i forvaltningen. Men det er ikke valggas.

arrow Læs også: Store ord fra folkets tjener

Var jeg ude i det ærinde, så ville jeg blot slå ud med armene og foreslå en masse velfærdsforbedringer uden økonomisk rygdækning.

Johnny Andersen spørger i sit indlæg undertegnede, hvordan der kan være mulighed for nytænkning og udvikling i Stevns Kommune, hvis der er færre topembedsmænd i forvaltningen. Men i sit spørgsmål kommer Johnny Andersen til at afsløre, hvad der er en del af kommunens problem, for nytænkning skal først og fremmest komme fra de folkevalgte - og ikke fra de embedsfolk, som er ansat til at føre de folkevalgtes beslutninger ud i livet.

Det er en vigtig pointe.
Jeg siger ikke det, jeg gør, for at genere nogen, men fordi jeg er overbevist om, at det en gang imellem er sundt at tænke nyt i forhold til, hvordan de offentlige systemer indrettes. Og det er oplagt at tænke nyt, når muligheden byder sig, hvilket den gør nu.

Så grib chancen.
Forslaget om at gå fra tre til to direktører er ikke grebet ud af den blå luft, og forslaget møder jo også forståelse andre steder, så hvorfor ikke give det en fair chance?

Jeg er med på, at forslaget ikke kan stå alene i forhold til, hvordan Stevns Kommune kan gøre tingene bedre og anderledes. Der skal mere til. Men vi skal starte et sted.

Jeg er bekymret for, at det nuværende politiske flertal er kørt fast i en systembevarende tænkning, som ikke gavner kommunen i den nuværende økonomiske situation, hvor det nyligt vedtagne budget i øvrigt allerede er skredet.

Den nye kommunaldirektør skal starte 1. april, hvorfor der er tid at løbe på, såfremt et flertal måtte ønske at formulere nye arbejdsopgaver. Skulle jeg en dag blive valgt til Kommunalbestyrelsen, hjælper jeg meget gerne til. Men opgaven er ikke uoverkommelig, så det kan der selvfølgelig findes en løsning på. Det er et spørgsmål om politisk vilje.

Inden for det offentlige er der desværre engang imellem en tendens til at lægge lag på lag inden for forvaltning, ledelse og administration - uden at det skaber forbedringer for borgerne. At turde ændre ved det, mener jeg, er en del af svaret på, hvordan vi kan vende udviklingen i Stevns Kommune.

Alternativet er, at vi fortsætter med mere af det, som vi ved, ikke virker. Jeg mener, at vi også skal turde at tænke nyt.

Martin Henriksen
spidskandidat til

kommunalvalget for
Dansk Folkeparti

arrow Kan vi sætte debatniveauet lidt højere?
06. februar 2021 kl. 09:58 Opdateret: kl. 17:27
arrow Tomme tønder buldrer mest
05. februar 2021 kl. 12:54 Opdateret: kl. 12:54
arrow Forslag om kun to direktører er en gang valggas
26. januar 2021 kl. 12:58 Opdateret: kl. 12:58
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?