28. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal ændre på udligningen - ikke gå i panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal ændre på udligningen - ikke gå i panik
Debat Stevns - 05. februar 2020 kl. 12:54

Svar til Nyt Stevns (DAGBLADET mandag):

Kvalificeret, uddannet personale i daginstitutionerne. Skolefritidsordning til skolebørnene. Rådgivning til børn af alkoholiserede forældre. Demensrådgivning til pårørende. Rengøring hver 14. dag til dem, der har brug for det.

For Venstre Stevns er der ingen tvivl: Dette er en del af den service, som borgerne i Stevns Kommune har ret til. Derfor stod vi på mål for det budget, vi lagde i efteråret, og det gør vi naturligvis stadig. Vores holdning har ikke ændret sig - som borger i Stevns Kommune har man ret til en anstændig hverdag. Det var også årsagen til, at flertalsgruppen helt bevidst valgte at bruge 25 millioner kroner ekstra af kassebeholdningen for blot at kunne opretholde det nuværende serviceniveau, som er ét af landets allerlaveste.

Regeringen er kommet med et udspil til ny udligning. Der er åbenlyse uretfærdigheder i udspillet. For blot at nævne en enkelt, så er boligkriterierne kun justeret, ikke ændret. Private udlejningsboliger indgår kun med halv effekt i forhold til almennyttige boliger, og det rammer Stevns uretfærdigt, da vi har mange private udlejningsboliger og få almennyttige boliger.

Min anbefaling skal være, at Nyt Stevns ikke går i panik over et udspil, men langt hellere går konstruktivt ind i arbejdet med at få ændret udspillet, så det fremstår retfærdigt.

Kommunalbestyrelsen er indkaldt til orienteringsmøde om situationen på torsdag, og jeg bringer gerne jeres konstruktive forslag til ændringer af udspillet med ind på Christiansborg efterfølgende.

Anette Mortensen
borgmester
pva. Venstres gruppe i Kommunalbestyrelsen

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?