20. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi afdækker blot hvad der sker i lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi afdækker blot hvad der sker i lokalsamfundet
Debat Stevns - 14. februar 2018 kl. 14:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Bjørn Billstrøm
Inden du beskylder mig og DAGBLADET for at bringe fake news, burde du faktatjekke de oplysninger, som du bringer til torvs.

arrow Læs også: Afsluttende kommentar til Tim Warner

Artiklen i mandags er en reaktion på Politikens tre sider lange artikel lørdag, hvor formanden for byens borger- og handelsstandsforening i overskriften udtaler: »Vi er hammermeget på vej ned«. Jeg ringede Tim Warner op og spurgte, om han var korrekt citeret. Det bekræftede han, hvorefter jeg spurgte - som du kan læse i min artikel - om han ikke dermed bidrager til at tale byen ned. Men han slog fast, at »vi er nødt til at se tingene i øjnene og kalde dem ved deres rette navn«. Herefter henviser han til de aktuelle butikslukninger.

Det er en markant udtalelse fra en handelsformand, og det er den, som min artikel forholder sig til.

Herefter følger i artiklen flere citater fra Politikens artikel - både fra Tim Warner og Adda Hansen. Men Tim Warner understreger derudover, at nethandelen ikke skal have hele skylden for nedgangen. Vi giver spalteplads til hans analyse af ændrede livsstilsmønstre med en pendlerbefolkning, der arbejder andre steder, end de bor - og han får mulighed for at give et bud på, hvad der kan gøres for at tiltrække flere kunder til Store Heddinge. Hans svar er bl.a. flere oplevelser, når folk skal handle, foruden længere åbningstider om lørdagen.

Så det er altså ikke mig eller DAGBLADET, der »postulerer så negativt« - men jeg citerer, hvad formanden udtaler til landsdækkende og regionale medier. Og stiller ham ud fra det nogle supplerende spørgsmål. Vi har derudover inviteret ham til at uddybe i avisen, hvordan han ser fremtiden for Store Heddinges handelsliv. Det bliver efter planen til en artikel i avisen senere på ugen.

Og så til de konkrete påstande i dit åbne brev:

Jeg har intet sted skrevet, at byerne forsvinder, selv om de - ifølge en analyse i Politiken - ikke mere kan kaldes en handelsby. Store Heddinge bliver selvfølgelig liggende, hvor den ligger.

Jeg har heller ikke skrevet, at der er tomme butikker på Nytorv. Det har der været i længere perioder tidligere, men Tim Warner er i Politiken citeret for, at »begynder der at være tomme butikker på Nytorv, ved vi, at bunden er nået«.

Men jeg har kaldt Bent Møller »byens matador«. Det er din fortolkning, at det skulle være respektløst. Ifølge fremmedordbogen betyder matador »en mand, der indtager en fremtrædende stilling«. Det er vel ikke forkert at kalde en mand, der gennem et langt liv har ydet så meget for sin by og i dag sørger for at skabe liv i ellers tomme butikslokaler. Pointen er netop, at uden ham ville Store Heddinge som handelsby være meget dårligere stillet, end tilfældet er.

Om det kan kaldes en negativ vinkel på Store Heddinge, må læserne vurdere. Vi opdeler ikke vores arbejde i positive og negative artikler. For os som lokalt medie er det afgørende at afdække, hvad der sker i lokalsamfundet - også når en lokal handelsstandsformand trækker store overskrifter i de landsdækkende medier.

Henrik Fisker
DAGBLADET Stevns

arrow Vi har mange muligheder, hvis vi bare tør gribe dem
15. februar 2018 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:29
arrow Du mangler indsigt, Ib Elberg!
14. februar 2018 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40
arrow Nethandelen har ikke hele skylden
13. februar 2018 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:19