17. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Kampen for nye skinner til Østbanen tager vi på Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Kampen for nye skinner til Østbanen tager vi på Christiansborg
Debat Stevns - 05. november 2019 kl. 13:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Østbanen skal selvfølgelig ikke nedlægges. Den skal naturligvis styrkes og gøres endnu bedre og miljøvenlig, end den er i dag. I Venstre på Stevns, Faxe og Køge er vi bevidste om vigtigheden af Østbanen og dens funktion som en togbane med de fordele, som det giver. Hurtigere rejsetid, eget skinnenet uden anden trafik, plads til flere passagerer og god mulighed for hurtig omskiftning ved Køge eller andre stationer.

arrow Læs også: Fra Rødvig til København på 63 minutter

Det er vigtigt, at forbindelsen til Stevns og Faxe gøres hurtigere og mere smidig end i dag. Fremtidens omfartsvej til Stevns-området samt et skinnenet i topklasse er den rigtige vej at gå - både af hensyn til de mange daglige pendlere, men også af hensyn til turisme og erhvervsdelen i området.

Når det er sagt, er det naturligvis altid sundt, når noget trænger til udskiftning, at tage debatten om, hvilke muligheder der foreligger. Debatter bakker vi op om, da de er sunde og gør os alle klogere. Udskiftningen af skinnenettet er en bekostelig affære, og regionens midler rækker ikke til denne manøvre.

I Venstre på Stevns, Faxe og Køge mener vi, at kampen skal tages på Christiansborg. Den kamp skal vindes ved fælles front, således Østbanen til stadighed kan fungere som én af transportårerne mellem Stevns-området og resten af Sjælland. Men kun ved debat bliver vi klogere og mere vidende.

Østbanens berettigelse har ikke ændret sig siden dens opstart i år 1879. Snarere tværtimod er behovet blevet større end nogensinde.

Anette Mortensen (V)
borgmester Stevns Kommune

Ole Vive (V)
borgmester Faxe Kommune

Ken Kristensen (V)
gruppeformand Køge Kommune

arrow Før Østbanen til Køge Nord
07. november 2019 kl. 12:27 Opdateret: kl. 12:27
arrow Østbanen skal (selvfølgelig) bestå
05. november 2019 kl. 13:46 Opdateret: kl. 13:46
arrow Uden Østbanen flytter vi fra Stevns
31. oktober 2019 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:34