25. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udviklingsvej eller omfartsvej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingsvej eller omfartsvej?
Debat Stevns - 31. august 2020 kl. 12:53

Tak til DAGBLADET for en fin artikel om Klippingegård (22. august). Den viser med al ønskelig tydelighed, hvordan den påtænkte vej berører ikke bare landskabet, men også de mennesker og virksomheder, som lever dér.

Stevns Kommune har med Tryggevælde Ådal et enestående kulturhistorisk landskab, som Foreningen Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse har arbejdet i årevis for at bevare i en god naturtilstand.

Derfor er det klart, at foreningen går imod en vej, som tromler ind over Natura 2000 området Tryggevælde Ådal og yderligere forringer dette for både mennesker og natur. Naturen dernede har det dårligt nok i forvejen og er i de senere år desværre væsentligt forringet.

Stevns Kommune ønsker at lave en Naturpark Tryggevælde Ådal. En sådan vil være et godt aktiv for Stevns Kommune. Den vil endelig sætte fokus på den righoldige natur i engene med vandringer på de offentlige stier og enge, som Kirkestien og Elbækengen. Den vil ikke kun trække flere turister til, men også øge livskvaliteten for de mennesker, der bor i kommunen.

Men hvordan passer det sammen med også at ville lave en vej? Tilmed en vej, som ikke løser trængselsproblemerne, og som de færreste ønsker. Lige nu er der en ro og fred for trafikstøj, når man vandrer fra Kirkestien og ud til det gamle fugletårn, men ser man på den nordlige korridor for vejen, kommer den så tæt på, at støjen vil være meget generende.

Stevns Kommune, tænk jer godt om. Denne vej vil gavne meget få og genere mange flere. Stevns er en landbrugskommune og kunne i stedet få store aktiver ved at arbejde for et bæredygtigt landbrug med produktion af kvalitetsfødevarer for fremtiden. Det har andre kommuner med stort held lanceret og blevet kendt for både hos lokale og turister fra ind- og udland.

Inge Ambus
formand
Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?