18. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvikling eller afvikling af vandrerhjemmet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvikling eller afvikling af vandrerhjemmet?
Debat Stevns - 01. juli 2020 kl. 17:35

Kommunalbestyrelsens flertal har besluttet, at vandrerhjemmet skal drives videre af Stevns Kommune.

Beslutningen er åbenbart taget i forbindelse med, at Horisonten har en plan for udvikling af vandrerhjemmet. Vores ønske om at overtage denne aktivitet kom efter en udmelding sidste år, hvor kommunen opsagde kontrakten med den forening, der ejer vandrerhjemmet.

Sandt at sige er det en naturlig udvikling, da vandrerhjemmet aldrig er blevet drevet med det formål at udvikle denne aktivitet. Det har bare været et beskæftigelsesprojekt med den kommunale udgift, der følger med. Egentlig lidt besynderligt i forhold til de mange festtaler om turisme på Stevns.

Derfor fremsendte Horisontens et købstilbud, hvor fokus var den videre udvikling til gavn for Store Heddinge og ikke mindst til de udsatte unge, som Horisonten holder hånden under.

Processen frem til Kommunalbestyrelsens beslutninger virker noget mudret. For det første har man valgt at gennemføre processen som et lukket punkt, selv om vi på Horisonten hele tiden har været meget åben om vores planer.

Vi har således skrevet til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer med vores vision for vandrerhjemmet. Ud over et automatsvar fra borgmesteren regerede kun ét medlem på vores henvendelse.

Vi må nu konstatere, at Kommunalbestyrelsens flertal har andre planer, som imidlertid ikke er kendte af borgerne.

Som borger må jeg bare undres. Vi kan ikke vide, hvad det er for et beslutningsgrundlag, at beslutningen er taget på, da processen af uransagelige grunde er holdt lukket. Besynderligt.

Hans Chr. Rasmussen
Formand for bestyrelsen

Horisonten STU
Svar: Vi følger alle regler om god forvaltningskik ved at holde punktet på en lukket dagsorden - den beslutning åbnes der nu op for.

Det er helt standard ved sager med køb/salg, hvor flere aktører har mulighed for at byde, at sagen behandles fortroligt af hensyn til alle parter i sagen.

Jeg vil gerne kvittere for jeres tilbud om at drive beskæftigelsestilbud i bygningerne. Et flertal i Kommunalbestyrelsen ønsker ikke at indgå en 30-årig uopsigelig aftale. Sammen med bestyrelsen for Store Heddinge Vandrerhjem søger vi derfor en anden løsning, således at der fortsat kan drives vandrerhjem i Store Heddinge.

Mikkel Lundemann Rasmussen (K)

formand for
Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?