16. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uændret skat og opvarmet mad på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uændret skat og opvarmet mad på plejehjem
Debat Stevns - 26. august 2021 kl. 12:57

Overskriften i DAGBLADET Stevns 25 august: »Skatten falder ikke i 2022«.

Alle partier på nær Nyt Stevns og DF stemmer for, at vi skal betale 26 procent i skat, og mon ikke skatteprocenten fastholdes i hele næste valgperiode også? Four more years, hvor det mest positive er, at de samme politikere fortæller, at de vil prøve at sænke skatten i kommende periode, og ikke, hvor det værst tænkelige vil ske: yderligere skattestigninger. Dette til trods for, at flere og flere gode skatteborgere flytter til kommunen, og pensionisterne selv betaler mere og mere i skat. Også.

I denne fire års skatteperiode vil vi oplevere flere generationer af ældre på plejehjemmene. De ældre oplever normalt at være på plejehjemmet mellem ét til to år. Plejehjemsbeboere hører til de svageste i samfundet, og politikerne burde derfor arbejde for, at disse vores ældre medborgere får en værdig afslutning på livet. Hvilket betyder, at der er et godt uddannet personale til at tage sig af de ældre. Det er der heldigvis enighed om.

Sværere er det, når der er tale om frisklavet varm mad til de ældre. Der har politikerne uld i mund. Derfor dette åbne valgbrev med spørgsmålet til kommunalpolitikerne i Stevns:

Hvem af jer kandidater, og jeres partier, har visioner og ønsker om, at de ældre skal have frisklavet varm mad på plejehjemmene?

For at det ikke bare skal være fed valgflæsk og varm luft, der lukkes ud, ville det være betimeligt, ved et eventuelt ja at informere om, hvordan det er med i budgetterne. Mener I nej til frisklavet mad, forstås, at I mener, at opvarmet mad hver dag er udmærket til de ældre på plejehjemmene i deres sidste leveår.

Allerede i dag er det principielt muligt at lave maden på de fleste plejehjem. Hvis den politiske vilje er til stede. Der er et utroligt dygtigt personale på madservice i Stevns Kommune, der brænder for deres arbejde. De ville være en vigtig del af en nytænkt løsning. De er dygtige og laver en god mad, der desværre mister meget, da politikerne har valgt, at deres frisklavede varme mad nedkøles og gasses for flere dage senere at opvarme den igen.

En løsning kunne være, at det kommende plejehjem i Store Heddinge blev valgt til at være et friplejehjem. En løsning, da friplejehjem laver maden selv. Det er ikke dyrere for borgeren. Men det kunne også være første skridt ind i fremtiden i Stevns Kommune, hvis plejehjemmet ville blive opført som et hjem - livets sidste bolig. Et hjem, hvor vi viser den ældre den respekt, som de har krav på, og ikke bare sender dem på et center, hvor de fodres af med opvarmet mad.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Rejser du til udlandet i år?