12. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillykke til Stevns - og stor ros til S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke til Stevns - og stor ros til S
Opdateret 13. december 2017 kl. 15:07
Debat Stevns - 11. december 2017 kl. 12:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tillykke Stevns.
Endelig faldt de helt rigtige brikker på plads, ikke mindst takket være socialdemokraterne med Steen S. Hansen i spidsen. Det holdt hårdt, men der er nu en bred konstituering hen over midten. Det lover godt for de næste fire år.

Det var med tilbageholdent åndedræt, at spændingen blev udløst, da den nye kommunalbestyrelse skulle vælge borgmester. Varly Jensen (DF) foreslog Steen S. Hansen som borgmester - sikkert i håbet om at kunne beholde to udvalgsformandsposter og første viceborgmesterposten, sådan som det var stillet DF i udsigt i den blå konstituering.

Socialdemokraternes troværdighed var ikke til salg. Det kan ikke roses højt nok. Havde de løftet hånden, var Steen S. Hansen blevet borgmester med 12 stemmer. Men det gjorde de ikke. Det er virkelig politik af klasse, som man vist skal i historiebøgerne for at finde tilsvarende. S holdt ord og stemte ikke for Steen, men for Anette Mortensen (V), sådan som det var aftalt.

Men da så Steen S. Hansen blev foreslået som viceborgmester - den post, som Varly Jensen havde udset til sig selv - protesterede den samme Varly Jensen, der lige havde foreslået Steen som borgmester. Det er vist politik for viderekomne, men forståeligt, for en stor - skal vi kalde det politisk - indflydelse gik DF's næse forbi.

Gerhard Nagott
Thorsvænge 19
Rødvig