20. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsreform er dyr for Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsreform er dyr for Stevns
Debat Stevns - 22. januar 2019 kl. 12:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så kom Lars Løkke Rasmussen med sit oplæg til en ny sundhedsreform - og der er både godt og skidt.

Et øget fokus på at behandle patienterne så tæt på deres hjem som muligt, et styrket samarbejde og en bedre opgavedeling mellem læge, sygehus og kommunalt plejetilbud er godt og noget, som alle kan tilslutte sig.

Sværere er det at forstå, hvordan man kan kalde det decentralisering, når magten skal samles i en udpeget bestyrelse og de folkevalgte regionsråd nedlægges.

Det betyder, at en professionel bestyrelse uden folkevalgte skal stå for 99 procent af de nuværende sundhedsudgifter. Deres djøf-regneark vil ikke tage lokale hensyn, som man gjorde i Regionsrådet, da man valgte at bruge penge på lægedækning døgnet rundt på Næstveds og Roskildes skadestuer. Er man uenig i prioriteringen, kan politikeren stilles til ansvar på valgdagen - hvem stiller djøf'eren til ansvar?

Sundhedsfagligt kan planen blive svær at implementere på Stevns, hvis der ikke tilføres betydeligt flere penge end dem, som regeringen foreslår. Vi ønsker ikke igen en spareøvelse, hvor personalet betaler ved at skulle løbe endnu hurtigere.

Kommunen har - som alle ved - en anstrengt økonomi og kan blive udfordret af ansættelsen af flere sygeplejersker og sosu-assistenter, ligesom mange ansatte skal efteruddannes, fordi der kommer patienter med flere og mere komplicerede sygdomme. I den forbindelse skal man give langt mere frihed til personalet til at bruge deres faglighed.

I flere år har lægerne på Stevns haft lukket for tilgang af nye patienterne. Derfor skal der bygges flere sundhedsfællesskaber for at lokke læger til Stevns, fordi lægerne er én af hjørnestenene i et mere borgernært sundhedssystem.

Om lidt kommer valget, og valget er temmelig nemt: Skal pengene gå til skattelettelser eller velfærd? SF kæmper for velfærden!

Michael Graakjær
folketingskandidat for SF

i Region Sjælland