21. juli 2019
Klaus Kroll efterlyser visioner, der batter for Stevns.
Klaus Kroll efterlyser visioner, der batter for Stevns.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strudsen på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strudsen på Stevns
Debat Stevns - 04. juni 2014 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat

Med udgangspunkt i min egen kommune, Stevns, presser spørgsmålet sig på, hvad skal vi leve af i de kommende generationer?

Skal vi passivt se til, at de lokale erhverv dør ud eller flytter til de store bycentre?

Manglende politisk mod og vilje virker til at have skabt en selvforstærkende tendens til, at »vi kan alligevel ikke gøre noget ved det, og vi må acceptere, at vi er en pendlerkommune«.

arrow Læs også: En ægte konservativ partisoldat

Samtidig kæmper mange ihærdige negative ildsjæle med næb og klør om at få bremset selv små tiltag, der vil kunne åbne for nye muligheder, der kan tiltrække erhverv og borgere.

Den udvikling skal vi have vendt, men det kommer ikke til at ske uden en radikal holdningsændring og ikke mindst forståelse for, at vækst er nødvendig lokalt for at kunne opretholde en rimelig service til unge som ældre.

De fleste offentligt igangsatte projekter på Stevns er sikkert skabt i en politisk velment tanke, men de er simpelthen for små og uambitiøse.

Meget få, om nogen, af de igangsatte projekter vil kunne tiltrække erhverv, turister eller tilflyttere i en grad, der kan mærkes på det kommunale budget.

Overliggeren skal hæves, og vi skal turde kigge på projekter, der kan sætte en hendøende udkantskommune i fokus på landsplan. Havde vi for 10 år siden kommet på ideen at tilbyde Danmarks Akvarium at lægge den nye blå planet i det nedlagte Boesdal Kalkbrud, havde det i den grad sat landsdelen på danmarkskortet.

Ville det være en idé at tilbyde landets top 100 virksomheder inden for miljø-og energi teknologi at lave et samlet udviklingscenter et sted på Stevns?

Kunne det være en plan at udvikle de tre havne og skabe et sammenhængende stykke kyst med prima forhold for lystsejlere, dykkere, ro og kajakfolk?

Måske kan ingen af de tilfældigt udvalgte ideer lykkes, men vi bliver nødt til at skabe plads til en udvikling, der ikke stopper, blot fordi vi i udkantsområderne har valgt at efterligne strudsens metodik, nemlig stikke hovedet i jorden og tro, at problemerne går væk imens.

En politikers fornemmeste opgave er at kigge ud i fremtiden og skabe rammerne, der kan sikre, at fremtidige generationer arver et solidt fundament at bygge på.

Dertil kommer vi næppe med det nuværende tankesæt, da en række lokalpolitikere ser det som sin fornemmeste pligt ikke at forsømme enhver lejlighed til at lufte nej-hattene.

Vækst og udvikling kan sagtens gå hånd i hånd med ønsket om at bevare et ordentligt lokalmiljø.

Klaus Kroll

formand

Det Konservative Folkeparti

Stevns

arrow Konservative valgte ny formand
22. januar 2014 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:36