23. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns pegede selv på den sydlige linjeføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns pegede selv på den sydlige linjeføring
Debat Stevns - 17. maj 2021 kl. 13:33

I førsteudkastet til et høringssvar til Vejdirektoratets igangværende VVM-undersøgelse oplyser Stevns Kommune, at »udgangspunktet for Stevns Kommune har i hele forløbet været en så nordlig linjeføring som muligt samt størst mulig effekt for vores borgere. Det vil sige den linjeføring, som flytter flest biler ud af Strøby Egede, flytter flest biler ud af flaskehalsen i Køge, og som understøtter vores fulde udviklingspotentialer«.

En udmelding, der står i skærende kontrast til den instruks, der blev givet Vejdirektoratet på et møde i september 2017. På dette møde gjorde Køge Kommunes repræsentant: Torben Nøhr - daværende direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen - med støtte fra repræsentanterne fra Stevns Kommune, det klart, »at de to kommuner og Vallø Stift alle pegede på alternativ 3 (nogenlunde svarende til forslag A, min bemærkning) i forbindelse med drøftelserne med Folketingets politikere, og dette alternativ derfor bør belyses nærmere. Vejdirektoratet lovede, at der ville blive udarbejdet et konkret forslag på grundlag af alternativ 3«.

Vejdirektoratets videre arbejde tog derfor udgangspunkt i den sydligste af de skitserede muligheder. En linjeføring, der med sin placering ikke ville løse de trafikale problemer, som lå til grund for den forundersøgelse, som forrige regering (sammen med S, R, SF og DF) afsatte 3,5 millioner kroner til.

Udsagnet om, at »udgangspunktet for Stevns Kommune har i hele forløbet været en så nordlig linjeføring som muligt...« er dermed ikke i overensstemmelse med Stevns Kommunes hidtidige politik. Derfor må det også betragtes som problematisk, når et medlem af Stevns Kommunalbestyrelse i et Facebook-opslag beskylder Vejdirektoratet for »at få sit eget liv«, »at gøre mærkelige ting« og »forkaste andre løsninger«, når det er tydeligt, at Vejdirektoratet blot har fulgt det udtrykkelige ønske fra Stevns- og Køge kommuner, da forundersøgelsen og dermed VVM-undersøgelsen alene medtog det sydligste forslag 3 (A samt alternativ B og Bb, således der i overensstemmelse med praksis kunne præsenteres mere en mulighed).

Peter Giersing
Folehaven 2
Endeslev

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?