20. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns bør have en whistleblower-ordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns bør have en whistleblower-ordning
Debat Stevns - 11. februar 2020 kl. 12:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Kommune bør som alle andre store virksomheder have en whistleblower-ordning.

I den private sektor har de fleste større virksomheder i dag indført whistleblower-ordninger for at fange snyd, svindel, korruption og nepotisme. Disse ordninger er indført i firmaer med velfungerende tillidsmands-, sikkerheds- og SU-systemer, fordi der er ting, som ikke bliver fanget af de normale kanaler.

Med en whistleblower-ordning i Stevns Kommune kan borgere, virksomheder og kommunens egne ansatte uden at frygte deres job melde, hvis de kender til ulovligheder eller alvorlige regelbrud hos leverandører eller ansatte i kommunen - det kan eksempelvis være korruption, bestikkelse, bedrageri, over-/underfakturering, underslæb eller forhold som bevidst vildledning af borgere eller omsorgssvigt.

En whistleblower-ordning bør forankres hos en borgerrådgiver, som er uafhængig af kommunens forvaltninger og medlemmerne af Kommunalbestyrelsen. Det kunne være en oplagt grund til at løsrive vores borgerrådgiver fra placeringen i forvaltningen.

Stevns Kommune skal have en whistleblower-ordning, fordi det er et vigtigt redskab til at øge transparensen i den kommunale forvaltning.

Michael Graakjær
formand SF-Stevns

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?