21. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Resursestærke familier vælger folkeskolen fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Resursestærke familier vælger folkeskolen fra
Debat Stevns - 25. februar 2019 kl. 12:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle børn i Danmark skal have lige gode muligheder for et godt liv med adgang til uddannelse, job osv.

Det vil være godt for den enkelte og godt for vores samfund.

I Stevns Kommune, hvor jeg arbejder, har vi lige så mange friskoler som folkeskoler. Og andelen af elever, der søger friskolerne stiger. Dette skaber en ulighed, der rammer vores børn allerede i skolealderen. Resursestærke familier vælger folkeskolen fra.

Stevns Kommune er en vandkantskommune med en stor mangfoldighed af elever i vores skoler, som har ret til og brug for en meget varieret undervisning og skoledag.

Mange har brug for at blive set og bekræftet i, at de kan noget, at de kan blive til noget - at de er noget særligt!

Når vi laver kvalitetsrapporter i skolen, bliver resultaterne vurderet ud fra de socio-økonomiske forhold. Pinligt faktum i et velfærdssamfund i 2019.

Hvorfor sørger vi ikke for, at alle børn i Danmark får den bedst mulige undervisning? Hvordan kan nogen tro, at det ikke kan mærkes på kvaliteten i undervisningen, at folkeskolen gang på gang bliver ramt af besparelser?

Hvordan kan det være, at man tilsyneladende ikke synes, at folkeskolen er det sted, der skal sikre elevernes og dermed samfundets fremtid?

Jeg er ikke ude med riven efter friskolerne - men jeg synes, vi skulle satse så massivt på folkets skole, at det naturligt bliver forældrenes førstevalg. Så vi sikrer lige muligheder for vores børn.

Marianne Agerskov
Egestræde 18
Store Heddinge